Update kinderen van Ahmad

Ahmad heeft drie kinderen, die hij alle drie lang niet gezien heeft.

Zijn oudste dochter Vicky woont al ruim twee jaar in Callifornië. Zij is wiskundelerares en in het kader van een uitleveringsprogramma kon zij gaan werken op een school in Los Angeles, zonder haar aanstelling als lerares in Sevilla te verliezen. Want hier hebben leerkrachten van zowel basisscholen als van het voortgezet onderwijs een aanstelling voor het leven. Ze zijn ambtenaar. Zij kan dus terugkeren naar haar vaderland wanneer zij wil en behoudt haar aanstelling. Zij heeft het echter nog heel erg naar haar zin in Amerika. Dus ze blijft daar in ieder geval nog tot het einde van deze zomer.
Ahmads jongste dochter Zoraida is leerkracht op een basisschool. Omdat haar vriend Juanfran, die architect is, alleen werk kon vinden in Chili is zij hem nagereisd. Zij kon haar werk als leerkracht in Spanje onderbreken en naar het buitenland gaan zonder verlies van haar baan, maar dan moest zij minstens twee jaar in het buitenland blijven alvorens terug te keren. Inmiddels is zij na twee jaar teruggekeerd in februari met Juanfran, die met zijn toegenomen werkervaring in Chili nu hier werk hoopt te vinden. Woensdag komen zij bij ons logeren. Dat is voor Ahmad natuurlijk heerlijk, nu hij zijn Zoraida zo lang niet gezien heeft.
Ahmads zoon Ismael woont momenteel in Oxford. Hij heeft zijn master behaald in de techniek van beeld en geluid en is gespecialiseerd in het bedenken van applicaties voor auto’s. Hij heeft zijn droombaan gevonden, direct na zijn afstuderen. Hij werkt voor de auto’s van de formule 1 races. Voor zijn werk moet hij elke week op reis, naar steeds andere plaatsen. Barcelona, Boedapest en nu weer naar Frankfurt. Een spannend maar in wezen ook wel eenzaam bestaan met al dat reizen.
Ik ben blij voor Ahmad dat hij eindelijk tenminste één van zijn kinderen overmorgen te zien krijgt. In de zomer heeft hij een reis naar Los Angeles geboekt van 10 tot 24 juni. Dan gaat hij Vicky opzoeken. Het zal voor het eerst na lange tijd zijn dat Ahmad en ik een tijd niet bij elkaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *