Tis niet elke dag feest

En dan heb ik het over het weer. Hoewel er hier minder bewolkte dagen zijn, komt het wel voor. Vandaag is het zo een grijze en winderige dag. Bij een temperatuur van 16 graden. Geen weer voor het dakterras, maar wel weer om lekker met het kacheltje tussen ons in naar boeken te zoeken voor de e-reader. Ik heb mijn abonnement op de digitale bibliotheek verlengd. Ik merk dat ik hier veel meer lees dan in Nederland. Ik heb daarvoor hier meer tijd. Geen kopzorgen en nauwelijks iets te regelen. Hier is de man ´in charge´.

Verder verheug ik me op het ´Project Rembrandt´, de schilderwedstrijd op die vanaf morgen wekelijks te bekijken is op de NPO en voor mij via NLZIet. Een grote aanrader voor elke hobbyist-schilder.

Zelf ben ik van plan om als oefening een zelfportret te gaan schilderen met behulp van een spiegel naast me. Het schilderen vanuit de realiteit is anders dan van een foto. Bij gebrek aan een model dat steeds kan stilzitten voor mij, gebruik ik mijn eigen hoofd, zoals zoveel schilders voor mij dat deden.

En dan is er natuurlijk nog het dagelijks meedoen met ´Nederland in Beweging´ (goed voor mijn met metaal gefikste heup) en fietsen met Netflix. Met hier een ander aanbod dan in Nederland, dat wel.

Ik vermaak me wel. Vanmiddag een uitje?. Dan gaan we samen het vuilnis buiten zetten. Hier moet je daarvoor een paar straten verderop zijn……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *