Slang

Gisteren werd Ahmad gebeld door zijn dochter. Vlakbij het zwembad voor haar huis hadden ze een slang gezien van wel een meter lang. Ze was ervan geschrokken en vroeg haar vader wat ze moest doen. Ahmad´s kinderen zijn grotendeels opgegroeid in het centrum van Sevilla en hoewel Zoraida, net als haar vader, gek is op de natuur, is ze aan veel dingen niet gewend. Ik kan me dat goed voorstellen. En als je met je blote voeten uit het zwembad komt, is een slang niet echt het dier dat je zou willen tegenkomen. Ze stuurde een filmpje van het serpent.

Als je goed kijkt, zie je de slang snel wegglijden achter het witte kratje op het filmpje.

Ahmad kon haar geruststellen. De slang is niet giftig of gevaarlijk voor mensen. Het dier is waarschijnlijk op jacht geweest naar vogeltjes. Hij zei: ´Zie de slang maar als een minder aangename buur. Je zal het dier af en toe tegenkomen´. Hij raadde zijn kinderen wel aan om met een tak of stok door het hoge gras op het terrein te lopen. De stok kan je dan wat voor je uit heen en weer bewegen, zodat dieren en diertjes die verscholen zitten in het gras weten dat je eraan komt en tijdig weg kunnen glippen.

Naast slangen zijn er op het terrein van Zoraida ook schorpioenen (ook niet zo aangenaam) en muizen. De twee katten die zij heeft hebben het zo goed, dat zij niet geïnteresseerd zijn in muizen vangen :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *