Bezoek aan kinderen

We brachten een bezoek aan twee van Ahmad´s kinderen. Broer en zus wonen samen in een schattig huisje in de campo in de omgeving van Sevilla Zoraida kon dit huisje huren van kennissen. Het huisje staat op een grote lap grond, die behoort aan een familie. Op dat land wonen de ouders in een groot huis, de oma in een eenvoudig optrekje, dat lijkt op een barak en de dochter woonde met haar opgroeiende dochter in het huisje dat Zoraida nu bewoont. Dat meisje wilde niet meer met haar moeder op het land wonen, zo ver van haar school en leeftijdgenoten. Daarom verhuisde die moeder en kon Zoraida dat huisje huren.

Het is voor Zoraida een droom die is uitgekomen. Zij wilde altijd al in een landelijke omgeving wonen en toevallig gaat ze met ingang van september werken in een school in een dorp in de buurt. Ze hoopte het huis te kunnen kopen, maar dat gaat helaas niet door. De eigenaar wil het huis bewaren voor zijn dochter. Misschien wil die dochter toch weer terugkeren in de toekomst.

Maar zolang het duurt, genieten broer en zus van dit droomhuisje op het land. Ismael doet er zijn voordeel mee, omdat hij toch veel weg op reis is voor zijn werk als ingenieur bij de formule 1. Zo kan hij met zijn zus de vaste lasten delen en zijn ze allebei minder geld kwijt.

Leuke bijkomstigheid is dat er op het terrein ook een klein paardje rondloopt, Furia geheten. In tegenstelling tot haar naam is Furia juist heel rustifg en zachtaardig. Het is een paardje dat de grootte heeft van een pony, maar niet de lompe bouw. Het is een sierlijk paard, gebouwd net als elk ander paard, maar dan kleiner. Ik, die normaal vol ontzag is voor grote paarden, was direct helemaal vertederd door dit exemplaar. Zoraida mag het paardje bijvoeren en ermee gaan wandelen aan een leiband.

Er is een vijver, die druk bezocht wordt door bijen, die afkomen op de natte stenen onder de fontein.De hele dag door hoor je er niets anders dan het gefluit van vogels. Ik waande me weer in mijn jeugd, toen het voor mij en mijn broer ook heel gewoon was om de hele dag omringd zijn door de natuur. Dat was één van de voordelen van het wonen op een militaire vliegbasis.

Verder is er gelegenheid om kippen te houden en een moestuin. Uiteraard wil haar vader haar daarbij graag advies geven en helpen. De katten van Zoraida zijn helemaal in hun element. De overgang van flatgebouw naar een rustieke omgeving, waar ze vrij in en uit kunnen lopen bevalt hen goed.

Ik maakte een filmpje van deze mooie dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *