Semana santa

Hij is dus weer begonnen, de semana santa. Het eerste jaar dat ik hier was wilde ik er alles van weten. Ik sleurde Ahmad, die niets te maken wil hebben met deze jaarlijks terugkerende vertoning, mee naar de processies hier in het dorp en in Malaga. Ik wilde er toen graag foto’s van maken en dat heb ik ook ruim gedaan!

We zijn hier nu al zoveel jaren en inmiddels heb ik al lang mijn belangstelling verloren voor dit spektakel dat jaarlijks op precies dezelfde wijze herhaald wordt, maar dat voor veel Spanjaarden heel belangrijk is en hen nooit gaat vervelen. Tijdens deze dagen gaan wij weinig naar buiten.
Voor degene die belangstelling heeft voor wat de semana santa inhoudt, verwijs ik naar het volgende artikel in het Spanje Nieuws bulletin. In dit artikel wordt het beter uitgelegd dan ik dat kan.

6 gedachten over “Semana santa

 1. Vertoning?
  Ja, zo zou je het ook kunnen noemen, maar zeker niet theatraler dan duizenden mensen die rond een steen lopen in Saoudi Arabië, of die elkaar met veelkleurig poeder bekogelen in India.
  Er zijn ergere dingen, er zijn gekkere dingen.

 2. Sorry. Hoop dat ik je niet beledigd heb. En je hebt gelijk. Veel ‘religieuze’ handelingen, ook in diverse andere godsdiensten, die zich in de loop der tijd veranderd hebben in institutionele machtsbolwerken, hebben veel weg van idolatrie. En inderdaad is het niet erg of gek. Maar dat heb ik ook niet gezegd ?

 3. Pfff… wat ben jij vroeg op en bij de les!
  Ik ben zo vrij om op te merken dat je het niet in je hebt om mij te beledigen, zelfs niet ‘per ongeluk’. Vriendjes toch?
  Voorts ben ik van mening dat je beter COBRA verf van Talens kunt gebruiken, omdat -hoewel echte olieverf- het mengbaar en afspoelbaar is met water i.p.v. die afschuwelijke terpentine.
  Omdat je echter iemand bent die graag zelf het avontuur tegemoet treedt en er niet tegenop ziet om het wiel opnieuw te willen uitvinden, raad ik je aan om mijn advies te negeren en voorlopig te genieten van die wolken kwalijke maar fantastische geuren, die mede het schildersleven haar ‘jus de vie’ verlenen. ?

 4. Oei! Ik heb de TITAN van talens. Vermoedelijk niet die jij bedoelt. Maar bij de volgende aanschaf zal ik rekening houden met jouw advies. Ik verdun nu met lijnolie en Carter adviseert de kwasten niet telkens schoon te maken maar alleen af te vegen en vet te houden met de lijnolie. Als ik langdurig niet verf kan ik ze wel schoonmaken met terpentine in een goed geventileerde ruimte of op het balkon.
  Ik ben een onwetende in de woestijn oftewel Alice in wonderland ?

 5. Nogmaals; vind het zelf maar uit. Een waarschuwing betreffende lijnolie: gooi geen katoenen doekjes met lijnolie in een prullenmand binnenshuis. Door broei neigt het naar zelfontbranding. Lijnolie zit doorgaans ook in mediums.
  Er zijn verschillende mediums! Er zijn soorten met siccatieven; die bevorderen een snellere droging. Ook zijn er mediums die de droging juist vertragen en er zijn zogenaamde glazing mediums. Deze laatste zorgen voor glans en dieptewerking.
  Have fun!

 6. Theo, ik ben heel blij met jouw adviezen. Vind het echt jammer dat je advies aangaande de cobra versie van talens te laat is gekomen voor mij. En je waarschuwing betreffende de lijnolie is voor mij heel nuttig. Een brokkenpiloot als ik kan niet genoeg gewaarschuwd worden. Ik veeg meestal alle verfresten af met wc rol. Moet dus oppassen met waar ik dat papier weggooi. Je adviezen zijn echt heel welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *