Mijn leraar ;-)

De coating onder mijn eerste schilderij is nog niet droog (wacht even….ik heb ooit in mijn leven nóg een schilderijtje gemaakt. Dat was tijdens mijn studententijd, 45 jaar geleden! Achterop een houten stoel zag ik ineens dat de bovenkant van de rugleuning bestond uit een plankje, omlijst door latjes. Het was net een schilderijtje dat nog ingevuld moest worden. Dus beschilderde ik het plankje met een huisje en daarnaast een boompje. Toen merkte ik hoe lekker je kan werken met olieverf, omdat deze verf overschilderbaar is. Verder schilderde ik ongeveer anderhalf jaar geleden deze kabouter met goedkope verf van de Aldi, zo uit de tube, om een lelijk wit plankje naast mijn voordeur te bedekken. Nu lijkt het net of er naast mijn voordeur ook een kabouter door zijn eigen deurtje naar binnen stapt.)

olieverf op plankje 20 x 25

De verf mag goedkoop zijn en te fel qua kleur, maar het beschilderde plankje behoudt ongelooflijk goed zijn kleuren. Ondanks regen weer en wind gedurende anderhalf jaar, blijven de kleuren van dit verder onbewerkte schilderijtje even fris als ze zijn aangebracht.
Nu heb ik andere (en dit keer goede!) verf gekocht in de 5 basiskleuren volgens Carder, mijn leraar op You Tube. Hij werkt met Geneva, een door hem zelf uitgebracht merk van goede kwaliteit.

Ik heb dezelfde kleuren die hij gebruikt gekocht van het merk Talens. Grappig is dat op de verftubes die hier in Spanje verkocht worden van het merk Talens en ‘van Gogh’ naast tekst in Spaans en andere talen ook Nederlandse tekst staat. Verf, die waarschijnlijk geproduceerd is in ons landje.
Omdat ik tóch nog niet kan beginnen met verven, heb ik weer tijd voor andere dingen. Ik merk dat ik het grootste deel van mijn dag blijf kijken naar de instructie-video’s van Carder. Zo boeiend zijn deze voor mij om naar te kijken…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *