Schaamlippen

“Jaarlijks zouden ongeveer tweeduizend vrouwen bij een arts aankloppen voor een schaamlipcorrectie. Ze denken vaak dat het niet normaal is dat de binnenste schaamlippen groter zijn dan de buitenste, terwijl dit volgens de woordvoerder van de gynacaelogenvereniging Marieke Paarlberg bij 95 procent van de vrouwen het geval is.
Plastisch chirurg Mujde Özer van het AMC legt in de krant uit dat het zwelweefsel van de clitoris in deze schaamlippen doorloopt. Zij begrijpt dan ook goed dat verzekeraars de ingreep van duizend euro niet willen vergoeden als het niet nodig is.” (Zo lees ik in Nu.nl) http://binnenland.nieuws.nl/719421
Als ik dit bericht lees wordt ik enerzijds een beetje nieuwsgierig. Hoe zien die schaamlippen er dan uit en waarom zijn die vrouwen er zo ontevreden mee dat ze het willen veranderen? Ik heb werkelijk geen idee. Ik weet nog dat er toen ik nog klein was kinderen waren die heel geïnteresseerd waren in elkaars geslachtsdelen. Ze gingen met elkaar de bosjes in om elkaars plassertje en piezewies te bekijken en samen bijvoorbeeld een plasje te gaan doen. Ik begreep daar toen niets van, want ik had die behoefte helemaal niet. Mijn anatomische kennis van andermans “muts”, zoals deze in Den Haag wordt genoemd, gaat niet verder dan dat wat ik heb gezien in de douche van de sportschool enkele jaren terug toen ik daar nog douchte. Ik zag alleen maar bossen haar, omdat niet moslims zich daar niet scheren. Ik wilde er ook niet echt naar kijken, dus zetten we onze conversatie voort alsof iedereen gewoon gekleed was en vermeden we het naar beneden te kijken. De enkele pornofilm die ik gezien heb heeft me ook niet wijzer gemaakt. Dus nu ben ik een beetje nieuwsgierig geworden naar die zogenaamd afwijkende vagina’s. Ik vraag aan Ahmad of hij wat info heeft over “vergelijkend materiaal”, maar discreet als hij is laat hij niet veel los over wat hij gezien heeft. Hij volstaat ermee te zeggen dat het juist goed is als de “binnenzaak” flink opzwelt en dat lijkt mij eigenlijk ook, temeer omdat zoals de plastisch chirurg in bovenstaande zegt dat het zwelweefsel van de clitoris in deze schaamlippen doorloopt.
Dat klinkt mij allemaal heel natuurlijk en lekker in de oren en ik vraag me dan ook sterk af waarom de ziekenkostenverzekering deze ingreep van 1000 piek wil vergoeden, terwijl het gaat om een “afwijking” die bij 95 % van de vrouwen zou bestaan! Wat is dan de afwijking? Die 95 % of die andere 5 %?
Eerlijk gezegd begin ik me nu ook nogal kwaad te maken. Wat is dit voor raar gedoe. Dat vrouwen die het in hun kop halen dat ze “verkeerd” geschapen zouden zijn tegen beter weten in dat gewoon maar vergoed kunnen krijgen. Terwijl jongetjes die besneden worden dat door hun ouders moeten laten betalen. Als het gaat om besnijdenis van het voorhuidje spreekt men van een “zinloze verminking”, terwijl aangetoond kan worden dat het weghalen van de voorhuid bij mannen uit hygiënisch oogpunt aan te bevelen is. Het besnijden van de voorhuid van de man dateert nog uit de tijd van Abraham, die als eerst de opdracht kreeg van Allah/ God om zijn voorhuid weg te snijden. Abraham bedacht zich geen ogenblik en sneed eigenhandig en zonder verdoving zijn eigen voorhuid weg. Ik weet dat veel mensen niet geloven in God en daarom het verhaal van Abraham en alle anderen die in navolging van dit voorschrift zich laten besnijden onzin vinden. Ok, dat kan, maar voor veel mensen is het wel belangrijk en zelfs iets dat moet gebeuren. Dat deze mensen daarvoor in hun portemonnee moeten tasten, terwijl vrouwen die zich in hun hoofd halen dat ze niet mooi genoeg zijn wel een vergoeding krijgen voor hun grillen, dat vind ik oneerlijk.

2 gedachten over “Schaamlippen

  1. Volgens sommige onderzoekers komt zo’n 30% van de vrouwen nooit klaar en van de overigen maar een vrij klein deel tijdens de gemeenschap (ben het percentage vergeten; dacht ca. 20%). De verklaring zou zijn dat het voor de voortplanting niet noodzakelijk zou zijn dat vrouwen klaar komen. De clitoris danken de vrouwen aan het feit dat in de eerste weken van de ontwikkeling van de feutus er nog geen sekseverschil is; er is dan nog geen verschil tussen voorhuid en clitoris (de dames zijn maar belabberd bedeeld in deze door moeder natuur).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *