Regen en wind

Hi guys. Long time no see. Geen nieuws, goed nieuws. Er gebeurt niet veel hier. Of het moet groot nieuws zijn dat vannacht de wind om onze ‘piso’ huilde en dat de regen de hele nacht tegen ons slaapkamerraam kletterde met vinnige slagen. Ik lag lekker in mijn bedje met de man. Vroeg me af of het ook weer spookte aan de kust.
Niets van gehoord verder. Ook vandaag regent het en morgen zal het ook regenen, maar vanaf zondag……..kunnen we hopelijk weer naar de campo om de door mij begeerde wandeling te maken naar Mijas langs de ‘camino de cabras’ (zo noemt men hier smalle paadjes die langs ravijnen lopen).
Ik heb er overigens een concurrent bij. Ahmad vindt nu foto’s maken ook leuk en pikt tijdens wandelingen mijn Nikon. Ik wil niet hebberig doen, want ik heb dan zelf natuurlijk nog de meesterlijke sony. Maar eerlijk is eerlijk, ik heb de zoemlens op mijn nikon eigenlijk niet voor hem gekocht, maar voor mezelf. Om foto’s te maken van verre objecten en dieren, die ik met mijn sony niet zo dichtbij kan halen. Ahmad maakt tegenwoordig ook filmpjes van zijn foto’s met muziek en al. Jawel!
Ik heb besloten het hem te gunnen, ook al vind ik het jammer voor mezelf en loop ik het liefst met de twee camera’s, als een jager met twee geweren. Als hij echt deze hobby wil doorzetten, kan hij altijd zelf een camera kopen (wat ik van harte zal aanmoedigen). De camera’s worden elk jaar beter. Dus hij kan mij dan zelfs overtroeven. Maar ik begrijp dat hij even tijd nodig heeft om een beslissing te nemen over zo een grote uitgave. Wie weet is het fotograferen voor hem toch niet zo een hardnekkige hobby als voor mij. Ik wacht het af.
We brengen onze dagen hoofdzakelijk door achter de pc. Daar is ook zoveel op te beleven! Vandaag hield ik me o.a. bezig met het kijken naar tekendemonstraties op You Yube. Want het begint toch weer te kriebelen, de drang om te gaan tekenen. Ik denk er nu over om over te gaan op de wat heftigere houtskoolpotloden en heb vandaag gekeken hoe een chinees dat doet. Hij gaf goede adviezen over beginnen met de grotere contouren en schaduwen en dan langzaamaan naar meer detail toe te werken. Ook liet hij, zoals veel andere tekenaars, zien hoe je een gezicht tekent door het in te delen in vlakken. Handige techniek, maar ik denk dat je daarbij toch ook je eigen oog moet vertrouwen. Ik zag dat hij een oor beslist te laag tekende. Maar dat heb je altijd. Iedere tekenaar heeft ‘blinde vlekken’. Daarom is het ook goed om regelmatig te stoppen met tekenen en er na een pauze opnieuw naar te kijken.
Meer heb ik echt niet te melden. Als dat wel zo, is zijn jullie de eersten die het lezen.
PS. Ik heb de chatfunctie uitgeschakeld in mijn facebookaccount en ik heb de messenger-app van mijn telefoon gehaald. Dat geeft rust!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *