Preparaciones para la semana santa

Het is bijna zover. De semana santa begint de komende week. In het dorp heerst al een blije stemming. Dat is vooral te merken aan het opgewonden gepraat op straat van de mensen. Bij slechter weer en winderige omstandigheden zie je beduidend minder mensen op straat dan bij zonneschijn. Wat dat betreft zijn ook hier mensen net weermannetjes en vrouwtjes.
De gevels van de huizen worden zoals elk jaar netjes geschilderd en gepoetst, want dat is belangrijk als straks de processie in dit dorp voorbij zal komen. Zelfs de putjes op de weg krijgen een vers verfje. Er worden felle lampen opgehangen langs de weg, zodat de voorbijkomende beelden goed te zien zullen zijn.
Het filmpje dat ik maakte is van gisteren, toen de zon uitbundig scheen en we ook even een wandelingetje maakten langs het stukje ‘campo’ beneden het einde van de onze doodlopende straat. Van het beloofde park met sportvelden dat daar zou komen is nog niet veel terechtgekomen. Daar kan ik niet mee zitten. Ik ben blij met het nog onontgonnen terrein daar. Jammer alleen van de weggetjes die daar al zijn aangelegd met veel overbodige verkeersborden. Weggetjes die nergens naar leiden maar wel onze schaapherder hebben verjaagd.
Vandaag was het een stuk minder lekker weer dan gisteren. Het was bewolkt bij een nogal fris windje. Ik heb me onledig gehouden met mijn twee filmbewerkingsprogramma’s, waar ongemerkt veel tijd aan verloren gaat. Met Magix Video Pro heb ik een haat-liefde verhouding. Ik zit er ongelooflijk mee te stuntelen, maar blijf koppig proberen met het voor mij nog onduidelijke programma te werken. ‘Gestolen goed gedijt niet’, waarschuwde mijn moeder mij vroeger al. Ik heb véél meer plezier in mijn goede oude windows videomaker. Ben door al dit gedoe mijn spontaniteit bij het filmen verloren. Ben gewoon bang geworden om met mijn camera te stunten.
Ik vergelijk nog steeds de beide programma’s en meen dan te merken dat Magix helderdere beelden geeft dan videomaker, maar…..als ik de filmpjes dan upload naar You Tube gaat er weer een stuk van de kwaliteit af. Ik word een muggenzifter die zo zit te mierenneuken op de kwaliteit van het filmpje dat ik de inhoud en wat ik ermee zeggen wil uit het oog verlies. Ik zit helemaal niet meer in de flow….
Toch nu maar weer een filmpje dan, dit keer met begeleidende muziek die je kan horen tijdens de semana santa, om vast in de stemming te komen. We zullen het veel gaan horen, volgende week, tot diep in de nacht….

4 gedachten over “Preparaciones para la semana santa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *