Politie

In memoriam, een groot acteur
http://www.youtube.com/watch?v=cf1qIng3yvM&feature=related
En mijn verhaaltje
Sinds ik niet meer werk kan ik overdag de deur opendoen als er aangebeld wordt. Dat stelt me in de gelegenheid de buurman te helpen aan een verlengingskabel, de glazenwasser zijn geld te overhandigen en veel andere dingen. Ik ben meestal thuis en merk nu dat er ook een sociaal leven is aan de voordeur.
Eergisteren werd er al voor de tweede keer die dag aangebeld en ik was weer echt benieuwd wie mijn deur had aangedaan. Het kon wel man bijt hond zijn.
Er stonden twee grote agenten voor mijn deur en ik schrok een beetje. Er ging van alles door mijn hoofd. Heeft één van mijn zoons iets op zijn geweten? Nee, dat kan niet. Ze zijn niet meer minderjarig en voor dit soort dingen zal de politie niet meer aan mijn deur komen. Is er een ongeluk gebeurd met één van mijn dierbaren? Ik heb direct mijn jongste zoon in beeld, die nog niet zo lang zijn rijbewijs heeft en een veel te snelle auto.
“U hoeft niet te schrikken, mevrouw”, stellen ze mij gerust. Wij willen alleen wat informatie. Heb ik misschien iets verdachts gezien, want er is vanmiddag een auto in brand gestoken op de parkeerplaats niet ver van mijn huis. Ik heb niets gezien en geen brandlucht geroken. Wel had ik in de middag even het idee dat ik iets rots rook. Alsof er een dode muis ergens onder een kast zou liggen, maar ik kon de oorzaak niet vinden en het was maar even. Nu,dat was die auto, want dat is precies de lucht die je ruikt als er een auto in brand wordt gestoken.
Het was niet mijn auto, die toevallig ook daar stond geparkeerd, maar een Renault Megane.
Ik wist al dat mijn buurt, die ik eigenlijk verder als heel prettig en veilig ervaar, de afgelopen tijd wordt opgeschrikt door autobranden, die alle zijn aangestoken. Dat was al een aantal maanden geleden het geval en het zou gaan om een groep jongetjes van de basisschool die daarmee bezig waren. Ik had er al een tijdje niets meer over gehoord, maar nu hoor ik er weer over (de jongetjes lopen kennelijk nog vrij rond). Er zijn auto’s in brand gestoken op 12 januari, 13 januari, 15 januari twee stuks en op 16 januari de laatste.
Zou ik de politie willen meehelpen en willen worden opgenomen in hun sms-systeem? Als er dan iets aan de hand is, dan krijg ik een sms en dan vragen ze mij daarop te reageren met eventuele informatie over wat ik gezien heb. Ik zeg toe en ze nemen mijn naam en telefoonnummer.
Dus boeven en boefjes, beware!!! Mijn naam is Shabnam met es ha aa be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *