Plugin om inhoud weblog te bewaren

Hoewel ik weet dat niet veel mensen mijn stukjes lezen en ikzelf besef dat ze niet super interessant zijn, heb ik gisteren bedacht dat ik de inhoud van mijn weblog wil bewaren voor degene die het eventueel nog wil lezen als ik er niet meer ben en als ik ophoud de webhost te betalen. Want dan verdwijnt dit weblog uit de ether.

Het schrijven van dagboeken is niet meer zo populair, maar toch lees ik vaak in boeken en zie ik in films dat mensen na de dood van een persoon geïnteresseerd kunnen zijn in oude knipsels en dagboekfragmenten. Ikzelf zou ook graag nog wat willen lezen van al mijn familieleden die nu zijn overleden. Hoe was het leven voor hen en hoe zagen zij de wereld? Helaas is er niets van dat alles bewaard gebleven.

En nu wil ik mijn ´virtuele dagboek´ ook gaan bewaren, al is het maar op mijn externe schijf, waarop ik ook foto´s en filmpjes bewaar. Ik sprak erover met Ahmad en die ging op zoek naar een plugin om dit voor elkaar te krijgen. Deze plugin zet je hele weblog om in PDF. Ik ga de plugin uittesten en daarna wil ik de het PDF-document omzetten in word. Vervolgens wil ik in het vervolg al mijn stukjes uittypen in word en daarna kopiëren naar mijn weblog, zodat ik ze kan bewaren en toevoegen aan de rest.

Ik ga er nu mee aan de gang. Ik houd jullie op de hoogte of het werkt.

Na een tijdje….

Het werkt. Ik heb nu de tekst van al mijn weblogstukjes in volgorde van begin tot nu in een PDF document. Het is een groot document met veel pagina´s. De foto´s staan er niet in. Ook is het niet mogelijk om zo een groot PDF-bestand in word te converteren. Convertio converteert maximaal 100 MB. Ik kan me herinneren dat er ook een ´tool´ is om PDF in stukjes te knippen. Maar ik heb daar geen zin in. Ik bewaar een stuk van mijn weblog in PDF (van 16 december 2011 tot 19 september 2021) en de rest (wat ik nu nog ga schrijven, inclusief dit stukje) ga ik in word bewaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *