Play Memories Home

Het bezoek had net zijn hielen gelicht, of ik wilde er een verhaaltje over schrijven. Het was zo gezellig dat ik helemaal vergeten was foto’s te maken van ons samenzijn. Had nog wel een filmpje gemaakt van hoe zij stoer wegreden op de motor.
Toen ik dat filmpje wilde bekijken om er een momentopname uit te halen en mijn sony-camera aansloot op mijn pc, zag ik dat de indeling van het foto- en filmmateriaal, zoals deze vanuit de camera op de pc werd weergegeven, drastisch veranderd was. ‘PB Home’ stond er ineens en het camerabestand bestond uit twee schijven, een ‘verwisselbare schijf en een ‘PB Home schijf’. Wat? Wat krijgen we nou? Niet langer mijn fotootjes en filmclipjes keurig op datum weergegeven op mijn scherm, maar een of andere rare vage indeling met heel veel programmeertaal ertussen. Met moeite kon ik mijn foto’s terugvinden tussen alle programmeertaal en het gebazel over licenties etc. De filmpjes zag ik in eerste instantie niet terug. Mijn hoofd werd steeds verhitter van deze ellende. Waar komt deze ongevraagde rommel ineens vandaan? Ik herinnerde me dat Ahmad het laatst foto’s van mijn camera had gehaald door deze aan te sluiten op zijn nieuwe pc met windows 10 erop. Is daardoor dat ellende-programma op mijn camera geïnstalleerd? Ahmad en ik gaan puzzelen en komen er niet uit. Het programma staat niet in zijn laptop en ook niet in de mijne. Alleen maar in mijn camera. Hoe komt het erin en met name hoe haal ik het eruit? Nergens vinden we het antwoord daarop. Wel hoe je het programma op je pc kan installeren en deïnstalleren. Dat doen we, maar er is geen enkele manier om de programma-indeling uit de camera te krijgen. En dan herinnert Ahmad zich dat Sony hem had gevraagd of hij een update wilde voor de camera. Daar heeft hij misschien ‘ja’ op gezegd. Tja, en ik kan het niet meer weghalen uit de camera.
Misschien moet ik meegaan met de flow en gewoon voortaan dit programma gaan gebruiken voor het bewerken van mijn foto’s en filmpjes. Ik heb het geïnstalleerd en al met al blijkt het wel een mooi programma te zijn. Heel overzichtelijk. Zag direct alle foto’s en filmpjes die ik in mijn laptop in mappen heb opgeslagen overzichtelijk op mijn scherm. En als ik de camera erop aansluit krijg ik de foto’s en filmpjes in de camera ook te zien, met daarbij zelfs naar wens een indeling naar datum en tijdstip waarop het filmpje of de foto werd gemaakt. Eind goed al goed.

2 gedachten over “Play Memories Home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *