Pfffff, weblogproblemen

Een paar dagen kon ik niet inloggen in mijn weblog en dus mijn ei niet kwijt. Ook reageerders konden niet reageren. Maar nu, na veel heen en weer praten (via chat) en mailen met SoHosted, de webhost, lijkt het opgelost.

Er schijnt spam verzonden te zijn via mijn website, waar ikzelf overigens niets van gemerkt heb. Ik weet dat er wel veel spamreacties zijn op mijn weblog, maar die worden tegengehouden door de plugin ‘akismet anti-spam’. Af en toe leeg ik de anti-spam inbox.

Maar kennelijk was er nu nog iets anders aan de hand en daarom had SoHosted mijn toegang en die van eventuele reageerders geblokkeerd.

Toen ik daarover met hun ging chatten, deblokkeerden ze mijn IP-adres om in te loggen, maar dit loste nog niets op voor mijn reageerders. Die bleven geblokkeerd. En na een paar dagen bleek ik zelf ook ineens opnieuw niet meer te kunnen inloggen. Misschien was mijn IP-adres dus toch weer geblokkeerd. In de plesk zag ik onder mijn domeinen een doodshoofd met de mededeling ‘gevaarlijke website’. ‘Website beschadigd’. Verdulleme.

Ik weer chatten en de medewerker vroeg mij in de plesk mijn wachtwoord te veranderen. Dat hielp niet. Toen wist hij het ook even niet en maakte hij er een ‘ticket’ van voor de technische dienst.

Vanmorgen kreeg ik een mail met een nieuw verzoek om mijn IP adres door te geven. Dan zou dit adres gedeblokkeerd worden. Dan kon ik in mijn weblog en kon ik de beveiligings-plugin ‘WordFence’ installeren. Dat heb ik nu gedaan en ook gemaild naar de technicus dat de plugin succesvol geïnstalleerd is. Hopelijk is het nu opgelost en kan ik hier weer lekker kletsen. Al is het maar geleuter, ik mis het toch wel, hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *