Paul Haenen

Zoals gewoonlijk luister ik naar radio 1, terwijl ik me opfris voor de dag. Ik hoor een ‘dominee’ praten met een verfrissende kijk op het leven, dominee Gremdaat geheten. Hij ziet het leven positief, vindt dat je beledigingen van je af moet laten glijden. Bij alles wat gebeurt is de beste levenshouding verbazing, volgens hem. Ook is hij voor vrijheid van religie en vindt hij mensen die denken dat hun religie de enige juiste is eng.
Op de vraag hoe hij zo vrolijk blijft en zo positief in de wereld van nu die toch vol zit met kommer en kwel, zegt hij het volgende: Dat de wereld zo naargeestig wordt afgespiegeld is ook iets dat media bewust laten gebeuren. Had je vroeger maar één echte sensatiekrant, ‘de Telegraaf’, nu lijkt het wel of alle kranten en nieuwsprogramma’s zijn geworden als de Telegraaf. Sensatiebelust beschrijven ze alle rampen en ellende tot in detail. Op die manier creëren ze een angstcultuur bij mensen.
Helemaal waar, denk ik, terwijl ik mijn lenzen in doe. En ‘wat een verademing, een dominee die met zo een open houding in het leven staat’. Even later kijk ik even op internet wie deze dominee Gremdaat is. Het blijkt helemaal geen echte dominee te zijn, maar een typetje dat gespeeld wordt door Paul Haenen, een veelzijdig man. Hij is o.a. journalist, (toneel)schrijver, cabaretier, acteur, programmamaker. Ik kende hem eigenlijk al van DWDD. Voor de geïnteresseerde, hier kan je meer over hem lezen.
Ik herken veel in zijn woorden en het maakt dat ik dag goed begin. Ik verkeer in een heel ander stemming dan gisteren. Wat ben ik toch beïnvloedbaar…..

2 gedachten over “Paul Haenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *