Over het ´onderhoud´ tijdens de corona

Gelukkig heb ik ontdekt dat de pakketservice in Spanje nog gewoon functioneert. Dat betekent dat ik via amazon.es gewoon canvas heb kunnen bestellen voor het maken van nieuwe schilderijen. En ook hebben ze daar henna. Dat betekent dat ik niet mijn hoofd hoef kaal te scheren als mijn henna hier op is. Want zonder dollen, dat was ik wel van plan. Liever loop ik met met een kort grijs koppie dan zoals wijlen Armand (de zanger) met een kop met vanonder rood en vanboven wit haar. Want mijn haar is van zichzelf spierwit.

Dus mochten we nog lang niet terug kunnen, dan zit ik niet verlegen om de spullen die ik voor mijn ´onderhoud´ nodig heb.

Dat we niet naar de kapper kunnen is voor mij als vrouw niet zo erg. Maar voor Ahmad is dat wat anders. Ik vind dat hij prachtig haar heeft en mocht het heel lang groeien, dan zou ik het niet erg vinden om hem te zien als een rocker met een staartje. Maar hijzelf wil dat niet. Om te voorkomen dat hij, zoals toen ik hem pas kende, zelf zijn hoofd gaat bewerken met de tondeuse, heb ik hem gevraagd een kappersschaar te bestellen. Dan kan ik hem wat bijknippen. Ik knipte vroeger ook mijn kinderen, dus dat moet kunnen.

Tja, en verder hebben we niet veel anders nodig voor ons onderhoud dan wat zeep. Om mijn gezicht bij te tekenen, wat ik ondanks het huisarrest nog steeds dagelijks blijf doen, kan ik terecht bij de Mercadona in het geval dat mijn oogpotlood, mascara en lippenstift op zijn. Eten en drinken en WC papier is in overvloed te krijgen. Dus een probleem is er wat dat betreft nog niet.

Ik besef dat ik een gezegend mens ben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *