Opruimen en oppassen

We hebben het allebei gedaan. Het oppassen op mijn kleindochter van 8 jaar was reuze gezellig. Ik had me voorgenomen me niet te veel uit te sloven, maar kennelijk kan ik het gewoon niet nalaten om alles eruit te halen wat er in zit om dat meisje een goed tijd te bezorgen. Het was een drukke dag met veel indrukken. Toen we wandelden in de Uithof kwam ik een vrouw tegen die oorspronkelijk uit Thailand kwam, maar nu de Nederlandse nationaliteit bezat. Zij praatte honderduit met mij, alsof ze mij al jaren kende. Ik kreeg zo een beetje haar hele levensverhaal te horen, terwijl Ahmad en de kleine ongeduldig stonden te wachten tot ik eindelijk met hun verder zou lopen. Maar ik kon het niet over mijn hart verkrijgen iemand die me zozeer in vertrouwen nam bruut af te kappen.

Daarna kreeg ik weer een praatje met een man die op de fiets passeerde. Hij vond het erg goed van ons dat wij een kind lieten kennis maken met de natuur. Toevallig waren er in de verte ineens een paar konijnen te zien die daar aan het rondspringen waren. Het was voor het eerst dat we konijnen zagen in de Uithof. Het waren er een stel, dus het zou kunnen dat er in de toekomst een stuk meer zullen rondhuppelen, de voortplantingsdrift van konijnen kennende. Toen ik klein was waren konijnen het normaalste wat je tegenkwam in de omgeving waar we woonden, maar hier in het Haagse heb ik ze nog niet zo vaak gezien en in de Uithof tot nu toe helemaal niet. Dus dat was een verrassing.

Toen het logeerpartijtje voorbij was en we de lieve meid hadden thuisgebracht waren Ahmad en ik bekaf. Gek dat je zo snel went aan een rustig leventje samen. We sliepen van 22.00 uur in de avond tot vanmorgen 9.00 uur. Bijna het klokje rond.

Vandaag vulde ik in totaal 5 vuilniszakken met ouwe meuk. Het viel me eigenlijk mee wat ik in de loop der tijd heb bewaard. Kennelijk heb ik wel eens vaker opgeruimd. De meuk bestond hoofdzakelijk uit versleten beddengoed en kussens, die ik niet meer nodig heb. Kleding die we wilden afdanken was er nauwelijks. We hebben gelukkig niet zoveel kleding.

Voor donderdag heb ik alleen maar een grote AH tas vol met elektronica en (gloei)lampen. Het valt dik mee wat ik heb verzameld. Ik ben niet meer zo een verzamelaar als vroeger.

Dus dat valt allemaal wel mee. En doorrrrrrr………

2 gedachten over “Opruimen en oppassen

  1. Opruimen zou ik ook wel eens mogen doen. Oppassen is inderdaad een grote vreugde, maar je moet er wel mee oppassen. Teveel van het goede valt niet aktijd in goede aarde bij de pappa en mamma, is mijn ervaring. (maar stiekum heb ik daar een beetje maling aan 😆).

    • Een beetje extra aandacht zonder dat haar zusje erbij is kan geen kwaad en heeft haar goed gedaan. Pappie en mammie waren ook blij.
      Opruimen is heerlijk. Geeft ruimte 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *