Ontmoeting

Sinds we hier zijn hebben we het verzuimd om de yoga te hervatten. We hebben er eigenlijk allebei niet zo een zin in. Het twee keer per week in de ochtend ergens heen moeten is nogal een inbreuk op onze vrijheid. Het is zo heerlijk om de dag te beginnen met geen enkele agenda. Heb ik altijd al gevonden.
Vandaag stelt Ahmad voor om ergens op een terras koffie te gaan drinken met een ‘empanadilla’ (dat is een in olie gebakken en daarna besuikerd deegkoekje met ‘cabello de angel’ erin. Dat laatste is een zoetigheid die komt uit een vrucht). Toevallig heb ik vandaag wel zin in een zoete hap en ik stem direct in om buiten te gaan consumeren.
Onderweg komen we onze taxichauffeur tegen, een groot stoer wijf. Ik heb bewondering voor hoe zij als enige vrouw zich staande houdt tussen de andere taxichauffeurs, enkel mannen. Bij voorkeur vragen wij altijd haar om ons te brengen en halen van en naar het vliegveld. (Alleen als zij niet kan, dan hebben we een andere chauffeur achter de hand, die wel weet dat hij tweede keus is.) Zij staat toevallig met de buurman te praten, die bij ons twee balkons verderop woont. Wij maken ook een praatje met die buurman over een ladder om het dak op te gaan.
Gearmd vervolgen wij onze weg in de stralende ochtendzon, als twee pas verliefden. Op het terras verorberen wij twee enorme stukken bladerdeeg, gevuld met cabello de angel, omdat de empanadilla’s niet op voorraad zijn. Als we onze koffie op hebben en juist willen weggaan zie ik ineens Marie Carmen aan komen lopen, onze yoga lerares. Enthousiast begroeten wij elkaar. Zij heeft toevallig geen les te geven tot 8 mei en zij heeft wel zin om even een kopje koffie met ons te drinken.
En dan ontstaat een heel openhartig gesprek van hart tot hart. We blijven zeker een uur zitten en wisselen persoonlijke ervaringen uit.
‘Jullie zijn een spiegel voor mij,’ zegt zij. ‘In jullie ontmoet ik mijn eigen liefde.’ De lieverd is net als ik ook juist aan staar geopereerd en zowel zij als ik zijn zo ontzettend blij met onze heldere visie na de operatie. ‘Het is een cadeau.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *