Ongenode gasten

Ik zie vaak op facebook foto’s voorbij komen van verschillende veelkleurige vogeltjes, die komen knabbelen aan vogelvoer in de tuinen van mijn facebook-vrienden.
Ook ik probeer vogeltjes naar mijn tuin te lokken door voer voor ze te hangen aan een boompje in mijn tuin. De vogels die ik tot nu toe veel zag in mijn tuin zijn spreeuwen, musjes, koolmeesjes, dwergpapegaaien, duiven, eksters en kraaien. En af en toe een roodborstje of een schuwe vlaamse gaai.
Maar wat erger is: er komen ook ongenode gasten! Zo zag ik laatst een dikke bruine gestalte in ons vogelhuisje. Het was een grote bruine rat. We jaagden het dier weg en legden geen brood meer in het vogelhuisje. Een maand later zag ik weer een rat. Het was een mooi exemplaar, licht van kleur en hij hing te knabbelen aan een vetbol die aan een boomtak hing. We besloten de vetbol verder van de stam te hangen. Daar waar de tak zo dun was dat een stevige rat er niet meer overheen zou kunnen kruipen zonder te vallen. Dat was een succes totdat ik vandaag een ander knaagdiertje zag knabbelen aan de vetbol, een muisje! Het lichtvoetige diertje had zich behendig een weg gebaand naar de vetbol en deed zich daar geruime tijd te goed.

onduidelijke foto, maar als je goed kijkt zie je de achterkant van het lijfje en het staartje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *