Niks te schrijven

Daarom nu maar even dit fotootje van een van de bloemetjes in de tuin die ons telkens weer verrassen door hun schoonheid. Ahmad heeft een nieuwe gewoonte. Hij verzamelt de zaden van alle planten in de tuin die wij leuk vinden. Hij laat ze drogen om ze volgend jaar te zaaien. Dit is zoveel leuker dan planten kopen.

De kabouter vordert gestaag. Het plaatje wordt anders dan het eerste. Ik merk dat ik nooit iets kan kopiëren van mezelf en ik wist al dat ik nooit twee keer hetzelfde kan schrijven. Ik denk dat ik niet de enige ben.

4 gedachten over “Niks te schrijven

  1. Ahaaaoö! Juffertje in ‘t groen! (Nigella Damascena). “De helderblauwe bloemen zijn omgeven met een ragfijne krans en hebben zeer decoratieve zaaddozen. Plaats juffertjes direct op de juiste plek in arme grond, want verplaatsen vinden ze maar niks. Het is een eenjarige plant, maar kan zichzelf dankzij de goed te ontkiemen zaaddozen vrij gemakkelijk verspreiden in de border waar hij staat. De bloemen verschijnen in juni, juli en augustus. Bijzonder: juffertje in ‘t groen heeft honingklieren. Die gebruikt de bloem om hommels te lokken voor de bestuiving.”

  2. Dankjewel, Theo, voor deze nuttige info. Heb je dit opgezocht met de applicatie ‘Lens’? Wij gebruiken deze ook heel veel. Echt een nuttige app ? Ik heb hem ook van jou, weet je nog?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *