Muilkorfjes

In Nederland is het nog niet zo gewoon in het straatbeeld, maar hier wel. Mensen, jong en oud, met mondmaskers. Om de één of andere reden vertedert het me. Mensen krijgen er in mijn ogen een liever uiterlijk door.

Je ziet niet de mond van de mensen, die soms gemeen kan zijn of chagrijnig. Of lelijk, met siliconen-lippen. Dat alles wordt de toeschouwer nu bespaard. Je ziet alleen de ogen en die verraden veel meer van de ziel en zijn zelden zo wreed. Zonder al die gelaatstrekken, die getekend zijn door het leven, ziet iedereen er veel onschuldiger en minder bedreigend uit in mijn ogen. Als gemuilkorfde hondjes lopen mensen nu af en aan. Braaf.

Ook wij hebben onze muilkorfjes bij de hand, voor het geval dat we ergens zijn waar veel mensen lopen of wanneer we een gesloten ruimte betreden. Prettig is het niet. Je krijgt het er wat warmer van dan normaal en het voelt wat benauwd, ook al heb je wel voldoende lucht. Het is even wennen, maar het kan echt wel. Hoe langer je het masker op hebt, hoe meer je eraan went. Ik denk dat het goed is om een mondmasker te dragen.

Maar dan wel de goede versie en niet een oude sok of lap die geen nut heeft. Ik hoop dat ze in Nederland ook leverbaar gaan zijn. Voor mij is het onbegrijpelijk dat in een betrekkelijk arm land als Spanje de goede ffp2 mondkapjes gewoon verkrijgbaar zijn bij elke apotheek, terwijl ze in Nederland beweren dat ze niet voldoende leverbaar zijn en dat ´gewone mensen´ (mensen die niet in de zorg werken) het maar moeten doen met de minder veilige of zelfs totaal niet veilige variant. Maar ik snap wel meer niet 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *