Moslims bestaan niet of zijn lastig

Vandaag weer even gekeken hoe wij moslims in het nieuws verschijnen of niet verschijnen. Gisteren, of was het eergisteren (?), kwam nog voluit het knaapje van sharia 4 holland in het nieuws. Heel Nederland moest nog een keer luisteren hoe deze in hemdjurk gestoken jongeman Geert uitmaakte voor “hond van de romeinen”. De “khalifa’s” (hoe durft hij hun gedresseerde papegaaien zo te noemen) zouden hier wel raad mee weten en hij durfde vrijpostig een bedreiging te uiten namens deze “khalifa”s”. Hij heeft zichzelf hiermee “beroemd” gemaakt en een boete gescoord plus voorwaardelijke gevangenisstraf. Fijn dat heel Nederland hiervan op de hoogte werd gesteld met nog een keer de onsmakelijke details van zijn uitspraken. “Goed” voor de opinievorming ten aanzien van moslims!
Vandaag is te lezen dat in Duitsland nu officieel het wetsvoorstel is aangenomen dat jongetjes niet langer besneden mogen worden volgens de wet, omdat dit in strijd zou zijn met het recht op zelfbeschikking van minderjarigen. Vervolgens werd de reactie van de joodse bevolking van Duitsland beschreven. De Spaanse kranten schrijven dat de joodse gemeenschap dit verbod beschrijft als de ergste aanval tegen de joodse gemeenschap sinds de holocaust. Over wat het betekent voor de moslimgemeenschap wordt in deze berichtgeving niet gerept. Evenmin als in Nederland. Op nieuws.nl moet ik echt even zoeken naar berichtgeving over dit punt, omdat het kennelijk niet wordt gezien als belangrijk nieuws bij ons, hoewel we in Nederland vrij dichtbij een identiek verbod op besnijdenis zitten. Maar misschien juist daarom. Laat de Nederlanders nog even slapen. Maar ook in Nederland wordt niet gerept over de reactie van de Duitse moslimgemeenschap op deze nieuwe wetgeving. Alleen wordt vermeld dat de rabijnen hun geloofsgemeenschap hebben aangespoord om zich niets aan te trekken van deze wet en gewoon door te gaan met het besnijden van hun baby-jongens. “Wees niet bevreesd”, was hun advies.
Wat wel belangrijk genoeg is voor nieuws.nl om te vermelden is dat er in Den Haag meer politie zal patrouilleren in de avonden tijdens de ramadan, die begint omstreeks 20 juli 2012. Er wordt een vergelijking getrokken met koninginnenacht en voetbalwedstrijden, waarbij ook altijd meer politie wordt ingezet. Het doet mijn wenkbrouwen rijzen. Waarin ligt dan die gelijkenis tussen bijvoorbeeld de koninginnenacht, waarin mensen van kroeg naar kroeg trekken gedurende de hele nacht en straalbezopen op straat lopen en de ramadan. Mensen gaan tegen 22.00 uur eten na een dag vasten en zoeken daarbij hun familie op of gaan naar de moskee voor de tarawie-gebeden. Zijn er ook blowende jongeren op straat? Het zou best kunnnen, maar vast niet meer dan anders. En ja, het is in bepaalde buurten een komen en gaan van families met tassen en pannen met eten. Dat zal een overlast geven! Misschien staan er wat auto’s dubbel geparkeerd. Dat krijg je als er weinig parkeergelegenheid is in buurten waarin iedereen een auto heeft.
Maar je weet natuurlijk nooit. Misschien laat sharia 4 zich weer horen tijdens de ramadan en zorgt voor nieuwe rellen. Of ze worden uitgelokt. Zoals in Berlijn, waar radicale anti-moslims van plan zijn op 18 juli a.s. voor radicale moskeeën te gaan posten met in hun hand de beroemd geworden cartoon van profeet Mohammed sws. “Dat zal die radicale moslims zeker uit hun tent lokken”, zeggen deze molimhaters. Ze verheugen zich al op de confrontatie.
Waar gaan we heen? Where is the love?

4 gedachten over “Moslims bestaan niet of zijn lastig

 1. Hoi Shabnam, in de Volkskrant is uitvoerig bericht over de besnijdenis-kwestie en vandaag was een discussie van een half uur op Radio 1.
  Misschien volg je de verkeerde media als jouw indruk is dat er geen aandacht voor is.
  En mbt het ‘knaapje’ (29): don’t blame the messenger, blame deze radicale moslim.
  Het nieuws was overigens dat hij is veroordeeld, typisch een follow-up bericht.
  Opdat wij weten hoe iets is afgelopen.

 2. Ok, je hebt gelijk dat ik niet alle media erop uitgepluist heb. Wat mij opviel bij de twee berichtgevingen die ik toevallig wel tegenkwam was dat er alleen gesproken werd over wat het betekende voor de joodse gemeenschap, alsof het geen issue zou zijn in de moslimgemeenschap. Ik zal de volkskrant, voor zover dat gratis mogelijk is via internet, erop nalezen 😉
  Wat betreft de baardmans van sharia 4. Het is goed dat er wordt verteld wat zijn straf was, maar het was naar mijn mening niet nodig hem nog eens in beeld te brengen (met alles wat hij te vertellen had) op het nieuws. Dat wakkert ant-islam gevoelens alleen maar weer verder aan.

 3. Je hoeft van mij helemaal niet alles na te pluizen.
  Maar als je dat *niet* doet, doe je er -denk ik- goed aan je te onthouden van algemene zekerheden als: “Over wat het betekent voor de moslimgemeenschap wordt in deze berichtgeving niet gerept. Evenmin als in Nederland. Op nieuws.nl moet ik echt even zoeken naar berichtgeving over dit punt, omdat het kennelijk niet wordt gezien als belangrijk nieuws bij ons.”
  Prima als je amper de Nederlandse media tot je neemt. Niet de belangrijkste dagbladen, niet de belangrijkste websites, geen radio, geen tv – moet je zelf weten.
  Maar ik vind dat je dan ook niet conclusies over ‘de media’ kunt trekken zoals je doet.
  Omdat je je bewust niet informeert.
  Maar hierna laat ik je weer met rust zodat je weer ongestoord ‘onder ons’ kunt zijn…

 4. Je hebt helemaal gelijk. Ik was veel te snel met het schrijven van dit emotionele stukje dat verder ook nergens toe leidt. En ja, inderdaad heb ik me niet eerst grondig verdiept in wat de diverse media erover gezegd hebben. Dan kom ik inderdaad tot een te snelle conclusie. Je hebt ook gelijk (in wat je eerder eens gezegd hebt) dat het schrijven van dergelijke stukjes eigenlijk niet mijn ding is en daarover zal ook mijn volgende stukje gaan. Het doet mij ook geen goed dergelijke dingen te schrijven, heb ik gemerkt.
  Wat bedoel je met ongestoord “onder ons”zijn? Ik zit hier in mijn uppie achter de pc en voel niet bepaald dat ik een achterban of een groep heb die me steunt 😉
  Vind het wel leuk en nuttig dat je reageert :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *