Mooie smeekbede / gedicht

Ik blijf het mooi vinden, de smeekbede op het tegeltje dat ik in mijn hal heb hangen. Af en toe lees ik het en dan raak ik telkens opnieuw ontroerd. De woorden raken mijn moederhart. Misschien herkent de lezer zich ook in deze woorden?

De G van Gij heeft een nogal eigenaardige vorm

En dan bedenk ik me dat het voor mensen niet anders is dan voor dieren. Ook zij zullen hun kinderen willen beschermen en behoeden met al hun kracht tot het moment dat ze hen los moeten laten. Dat dit helaas niet altijd lukt, hoe je ook je best doet, is een gegeven.

Kijk maar naar het verhaal van de zwanen in de Uithof ?

Heb het filmpje openbaar op YouTube gezet. Het is helaas onmogelijk om het stelen van zwaneneieren tegen te gaan als de zwanen hun nest bouwen op een plek die toegankelijk is voor de mens.

Eén gedachte over “Mooie smeekbede / gedicht

  1. Wat een tragiek! Mooi gemaakt filmpje, indringend gedragen door “Le Cygne” van Camille. In mijn herinnering zag ik de onfortuinlijke maar zeer getalenteerde Olga de Haas zich voortslepen op haar spitzen en ineenzakken op de bühne, stuiptrekkend met haar tutu. Deze balletscene heet hier de stervende zwaan.
    Gelukkig liep het in jouw filmpje niet zo beroerd af en zijn slechts de eieren foetsjie.
    Het kan zomaar gebeurd zijn dat de Haagse vogelbeschermers de eieren hebben meegenomen om ze in een veilige omgeving te laten uitkomen (broedmachine). maarrrrr… inderdaad vrees ook ik dat een of andere onverlaat het broedsel heeft weggenomen. Er verdwijnen heel wat zwanen, ganzen, en andere vogels naar markten in bijv. het oostblok.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *