Mijn altijd bezige man

Hij was even wat minder actief dan anders. Logisch, want hij moest herstellen van de operatie van nu een dikke twee weken geleden. Maar deze leergierige man weet altijd wel iets te vinden om zich bezig te houden.

Zoals ik weleens vertelde in dit weblog, woont zijn dochter nu in een dorp aan de rand van de provincie Sevilla, vlakbij de provincie Badajos. Zij woont in het dorp Guadalcanal, maar zij heeft daarnaast een campo (terrein) buiten het dorp van maar liefst 20000 m2 (2 hectare). In het begin woonden er op haar grond een hond, twee katten en wat kippen. Nu zijn dat minstens 15 kippen en een haan. Maar daarnaast is de ´veestapel´ nu uitgebreid met 7 geiten, waarvan er twee nog klein zijn. Het is hun bedoeling de geiten te melken en er kaas en andere lekkernijen van te maken. Zowel zijn schoonzoon als zijn dochter weten niet hoe dat moet.

Ahmad is gaan zoeken naar handleidingen om kaas te maken. Hij vond er twee. Een Zuid Amerikaanse handleiding (in het Spaans) waarin wordt uitgelegd hoe je kaas maakt met behulp van machines. Dat is voor grote productie en grootverbruik. Maar hij vond ook een Engelse handleiding waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe diverse soorten kazen te bereiden van diverse soorten melk op een ouderwetse manier en zonder machines.

Hij is nu met veel geduld via een vertaalmachine de handleiding (een digitaal boekwerk) te vertalen in het Spaans. Volgende week donderdag gaan wij weer voor een paar dagen naar Guadalcanal en dan neemt hij natuurlijk de handleiding mee. Ik heb hem aangeraden om deze te laten afdrukken in een ringbandboek(je) zodat hij gemakkelijk in het gebruik zal zijn. Hij is nu bijna klaar met het vertalen van de handleiding.

Nóg een altijd bezige man die van alles verkoopt in zijn kleine winkeltje en op straat (winkel van sinkel)

Vandaag ging Ahmad naar de kapper, maar het was daar te druk. Hij kocht bij de winkel van sinkel die een stukje verderop ligt twee dingen, waarmee hij helemaal verguld thuis kwam. Een rieten mandje voor de kleine, als ze haar vader helpt met het rapen van eitjes van de kippen. En een mal van riet waarin de kaas gemaakt wordt. De verkoper zei dat hij deze placht te verkopen, maar dat hij er nu nog maar één van had. Er is niet meer zoveel vraag naar een mal om op de ouderwetse manier kaas te maken. Het heeft zo moeten zijn dat Ahmad het ding in handen kreeg ?.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *