Mensen die fluisteren…..

Mijn vader herkent niet altijd zijn bezoek. En dat is misschien soms maar goed ook.
Gisteren zei hij onverwachts tegen Anja (die hem nog steeds drie keer per dag opzoekt en die hij wel het meest herkent en wiens naam hij herhaaldelijk roept, ook als zij er niet is) dat ‘mannen nu zijn huis aan het leeghalen waren’. Anja wist niet waar hij dit plotselinge idee vandaan haalde. Zij stelde hem direct gerust. ‘Niemand haalt je huis leeg.’
En dat is ook waar. Tot op heden heeft niemand zijn huis leeggehaald. Maar……dat zal wel gaan gebeuren. Het is zeker dat hij niet meer kan terugkeren naar zijn huis en dat weet hij ook. De huur zal moeten worden opgezegd en het huis moet dan leeg zijn.
Maar is het nodig dit tegen mijn vader te zeggen, nu hij toch al uit  zijn doen is, omdat hij uit zijn vertrouwde omgeving is weggerukt? Nee! Wie dat toch doet, kan dit niet zeggen met een goede intentie. Het is onnodig wreed om dit wel te doen.
Dus bij deze een oproep aan mensen die mijn weblog lezen en daaruit verkeerde conclusies trekken: ‘Houd op met mijn vader op te zoeken in de hulpeloze positie waarin hij nu verkeert, met de intentie om hem dit soort dingen in zijn oor te fluisteren.’

2 gedachten over “Mensen die fluisteren…..

  1. Beste Monique,
    Waarschijnlijk bedoelt Anja hier mij mee. Ik kan je met de hand op mijn hart verzekeren dat ik dat niet tegen hem heb gezegd en heb je daarom een uitgebreide mail gestuurd met mijn herinneringen aan Ad.
    groet,
    Jo Linden

  2. Beste Jo, als jij dit zegt met de hand op je hart, dan geloof ik jou. Het kan natuurlijk zijn dat mijn vader het heeft gezegd, omdat hij door logisch na te denken zelf heel goed begrijpt dat zijn huis nu leeg gehaald gaat worden, hoe triest dat voor hem ook is. Laten we het daar maar op houden. Bedankt voor je mail. Ik ga deze met aandacht lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *