Leeg

Zou het bij de leeftijd horen? Ik moet ineens denken aan die vent die altijd voor zich uit zit te kijken met een blik van ‘niks raakt me’ bij het tv-programma ‘de slimste mens’. Hij weet behoorlijk veel die man, maar als je hem ziet, dan lijkt zijn gezichtsuitdrukking weer te geven: ‘Ik heb maling aan wat jullie over mij denken en ach ja, ik weet het nu wel…..maak mij maar niks meer wijs’.
Zo voel ik me nu ook een beetje. Als ik de kranten lees, dan lees ik alleen de koppen. O, daar hebben we dat weer. Alles herhaalt zich steeds en er komt geen eind aan. Als ik per ongeluk een serie of film bekijk op Netfix of de tv, dan denk ik: dit is toch volkomen irreëel! Wat een onzin. Zelf heb ik ook niets te melden. Daarom schrijf ik weinig in mijn weblog. Immers alles is weleens gezegd door deze of gene. Wat is er dan nieuw? Moet ik het hebben over min privé-dingetjes? Wat ik zoals doe op een dag? Who cares! Over de nierstenen van Ahmad? Ja hij heeft naast galstenen nu ook nierstenen. Hij grapt daar zelf over: ‘Estoy como una cantera’ (ik lijk wel een steengroeve). Of over dingen die kapot gaan? Over de liefde die alles overwint?
Ik weet het niet, jongens. Daarom is het hier even stil.

2 gedachten over “Leeg

  1. Het is de winterdip! Volkomen natuurlijk en passend in de golfbeweging van energie. Er zijn toppen en dalen en jij -maar jij niet alleen- bevind je op het moment in de vallei van de rust. Geen inspiratie, geen vibratie, geen bezieling.
    In de natuur zijn veel beestjes in winterslaap. De batterij is bijna leeg en heeft tijd en licht nodig om weer op te laden, gereed voor alweer een jaar vol belevenissen.
    Zo slaap ik aanzienlijk langer, eet ik minder, snoep des te meer, komt er nauwelijks iets creatiefs uit mijn handen en zit ik liever binnen dan buiten.
    Het komt goed!

  2. Zeker weten! De dagen zijn ook erg kort waardoor ik na half 5 al het idee heb dat er niets meer gedaan hoeft te worden. Maar ik heb sinds ik nu meer hersteld ben van de laatste operatie veeeeel meer energie. Wens iedereen hetzelfde toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *