Lazy on a sunday afternoon

Geen nieuws, behalve dat de lounchebank in onze tuin heerlijk zit. Onze twee vriendjes, de reuzenspinnen zien we niet meer. Ze waren zo kolossaal dat ik denk dat ze van ouderdom gestorven zijn. Ik hoop er een nog te gaan zien, maar de andere maakt al geen nieuw web meer en is of verhuisd of overleden.

Wel hebben we nog regelmatig bezoek van onze andere twee vriendjes, de raven. Ik verdenk ze ervan dat de de eieren hebben opgegeten uit het meeuwennest op het dak van het rijtje huizen achter ons. Want ik zie moeder meeuw niet meer trots staan op één van de schoorstenen (haar favoriete uitkijkpost). Wel zie ik de raven regelmatig op dat dak. Het lijkt erop of ze overal meeuwen wegjagen door hun nesten leeg te roven. We horen nu ineens veel minder gekrijs van meeuwen om ons heen, waardoor de overige vogelgeluiden meer uit de verf komen.

Slechte foto die ik met zoem in mijn telefoon maakte van het verliefde stel. Maar je moet zo ontzettend rap zijn en zij houden niet van pottenkijkers. Ik wil graag nog een foto van de raven of een van hen als ze komen drinken. Dat zal echt stiekem moeten gebeuren.

We schijnen nog steeds een rattenplaag te hebben in onze waterrijke buurt. De gemeente Den Haag is dat zat en er worden nu boetes uitgedeeld voor het ‘voeren van de eendjes’. Voor mensen die echt hun brood zelf niet willen opeten en het ook niet mogen weggooien van Allah staan er broodcontainers in de buurt. Kennelijk weten sommigen nog altijd de weg daarheen niet te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *