Kwik Fit

Vandaag in de vroege ochtend breng ik mijn auto naar Kwik Fit voor een APK en kleine beurt, die ik al vooruit betaald heb. Ik zal de auto vandaag nog kunnen ophalen.

Ik word gebeld door de monteur van Kwik Fit. Er zijn een aantal dingen die extra gedaan moeten worden aan mijn auto, waarvan sommige verplicht zijn volgens de regels van de APK en andere wenselijk. Hij noemt me alle punten en ik overleg met hem wat minimaal noodzakelijk is en wat nog uitgesteld kan worden. We komen uit op een bedrag van 500 euro dat ik straks zal moeten bijbetalen, maar dan is de auto ook weer piekfijn in orde.

Ik schrik er toch een beetje van. Het feit dat mijn dure accu vervangen moet worden verrast me ook, maar ik besef dat dit grotendeels te wijten is aan het feit dat ik zo weinig rijd. Waarvoor heb ik ik eigenlijk een auto? Alleen maar om af en toe naar mijn kinderen te kunnen rijden. Maar we kunnen ook de trein of de bus pakken of een dagje een auto huren. Ik betaal me nu blauw aan belasting, verzekering en benzine. Het is eigenlijk totaal niet rendabel! Bovendien rijd ik niet meer met plezier, zoals jaren terug.

Ik loop naar boven en vertel dit aan Ahmad die aan zijn pc zit. Hij is het helemaal met me eens. Het zit er dus dik in dat ik over een tijdje mijn auto zal wegdoen. Het leven zonder autorijden dat ik deed voor mijn 51e jaar was een zorgeloos leven waarnaar ik terugverlang. We hebben de tijd om met trein en bus te reizen. Waarom zou ik een auto moeten hebben?

Misschien blijf ik er nog even in rijden tot de volgende keuring….. of niet….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *