Blij met aankoop

Winkelen op internet. Ik doe het niet vaak, maar wel steeds vaker. Geen kleding, want ik moet iets aantrekken voordat ik het koop. Ik moet voelen hoe iets zit en zien hoe iets bij mij staat. Maar sommige dingen kun je heel goed en goedkoper op internet bestellen dan in een winkel. Je moet dan wel goed kijken en oog hebben voor details. Kleuren zien er op een foto vaak anders uit dan in werkelijkheid.
Ahmad bestelde dus 6 verschillende soorten roos via internet. Uiteraard krijg je die voor in totaal 52 euro niet in een pot met al ontkiemende bloemknoppen. Het zijn allemaal stammetjes, waaraan je nu nog niet kan zien dat daar een mooie rozenplant uit gaat groeien. Maar de echte tuinier weet er wel raad mee. Ahmad heeft ze in een pot geplant en voor weersinvloeden voorlopig beschermd door middel van een doorzichtig plastic zeil. Zijn geïmproviseerde kas. Zo sparen we dus behoorlijk uit op het inrichten van de flora in de tuin.
Maar op sommige dingen wil ik niet besparen. Ik zocht een leuke loungeset voor in de hoek van ons terras. Een hoekbank die precies moest passen en die bovendien lekker moest zitten. En alsjeblieft niet grijs! Ik haat grijs als kleur.
Ik heb drie dagen achtereen op internet zitten turen met mijn verziende geopereerde oog en mijn nog niet geopereerde bijziende linkeroog. Vrijwel nergens vind je nu tuinmeubelen uitgestald in winkels. Mensen zijn er nog niet mee bezig. Er moeten dus wel koopjes te vinden zijn op internetsites.
En dat bleek inderdaad het geval. Kortingen van 35 tot wel 75 %, als je de aankondigingen op de sites mag geloven. Ik moest bij het zoeken op veel dingen letten. De afmetingen, het zitcomfort, de kwaliteit en weerbestendigheid. Terwijl Ahmad nog volop bezig was met het ophogen van het hier en daar verzakte terras, kweet ik me aan deze administratieve taak.
Ik keek en ik keek en ik uiteindelijk kwam ik uit bij een hoekbank met hooker die me beviel. Voor de zekerheid deelde ik de link met mijn altijd kritische jongste zoon. ‘Niks bestellen, mam. Ik heb wel wat beters gezien.’ O.k. ik bestel nog niets, zeg ik braaf. Ik wacht op links naar nog mooiere loungesets tegen een betere prijs die hij gaat sturen. Nada. Mijn oogappel heeft het druk met werk en gezin. Dat weet ik best. Ik bel hem. Wat is dan het alternatief? Tweedehands via marktplaats. Ik heb daar niets gezien dat ik de moeite waard vond. Allemaal afdankertjes. En daarbij: hoe sleep ik zo een tweedehands tuinset naar mijn huis? Ik heb niet eens een auto. Mijn kinderen wel, maar niemand heeft een trekhaak. Tel bovendien de kosten er maar bij op van benzine en het huren van een boedelbak.
Ik ben ‘zunig’, maar ook weer niet extreem. Sommige dingen verdienen minder zunigheid. Ik wil gewoon een nieuwe set met nieuwe kussens, die bij mij thuis wordt bezorgd. Ahmad verdient een kroon op zijn mooie terras. Die ga ik ergens bestellen.
De loungeset die ik gisteren al mooi vond blijft aan me trekken. Vandaag ben ik na her en der nog meer zoeken teruggekomen bij mijn keuze.
Ik heb er direct een beschermhoes bij besteld om hem ’s nachts en bij slecht weer te kunnen afdekken. Via de chatadviseur kreeg ik nog 60 euro extra korting op de bezorgkosten.
Woensdag komt het mooie setje, dat voorlopig in de logeerkamer mag blijven opgeslagen.

3 gedachten over “Blij met aankoop

 1. Voor het eerst dat ik hoor dat er een blij kinderlijk gevonden is! ????
  Een noviteit waar ik met enige belangstelling naar uitkijk is de hoekbank met hooker! ????
  Je hebt het er maar druk mee. Waarom geen wandeling langs de tuincentra? Die hebben zoveel moois; je zou het zomaar in de salon kunnen zetten.

  • Haha. Het duurde even. maar toen las ik het zoals jij het las. Schaamtelijk wel. Zal ik de titel dan maar veranderen? Het arme kinderlijk schrappen?
   Tuincentra e.d. hebben mooie tuinsets maar duur! En als ze dan zo goedkoop zijn als deze, zijn het setjes die zo smal zijn dat het meer een schopstoel is dan een lounchebank. Ik heb goed gekeken, hoor. Zowel is Spain (daar is het allemaal nog duurder!) als hier. Ben tevreden met mijn buit. Kost wel een duit.
   Heb jij al mooie meubeltjes in je tuin?

 2. Mijn tuin is te klein, 3×6 of zo. Heb wel een opklapbare plastic fauteuil en als er bezoek dreigt kan ik nog een aantal opvouwbare canvasstoelen bijzetten. Het is momenteel een winterse wildernis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *