Insectenparadijs

Dit jaar zien we veel bloeiende planten opkomen in onze tuin. Dankzij zaaien, bollen planten, stekken en zorgen voor vruchtbare grond. En natuurlijk de liefdevolle zorg van onze ‘jardinero’. Ook mogen we veel vogeltjes verwelkomen, die graag knabbelen aan nootjes en zaadbolletjes. Ze komen ook graag drinken en baden in de waterbakjes, die altijd gevuld voor hun klaarstaan.

Zo hebben we kunnen genieten van wat natuur in onze tuin. En tot onze verrassing hebben we in de muur van onze achtergevel een bijennest gespot. Door een klein gaatje tussen de bakstenen zien wij de hele dag door bijen af en aan vliegen. Nooit eerder hebben we zo van onze tuin genoten.

De bijen zijn zo snel dat het moeilijk is een scherpe foto te schieten.
Deze mandevilla kregen wij jaren geleden van mijn jongste dochter. Hij zat toen in een veel kleinere pot met nog drie andere planten. Elk jaar zetten wij deze plant in de winter binnen achter het glas van de deur naar de tuin. Zo heeft hij alle jaren overwinterd en nu is hij al hoger gegroeid dan de schutting. Het zal elk jaar een groter gesjouw zijn om de plant naar binnen en buiten te brengen. Maar wat een bloemenpracht elk jaar weer!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *