Siberische wind en zon

Het is al twee dagen niet grijs, maar zonnig. Helaas bij een ijskoude wind. In de ochtend is het maar 6 graden en ook overdag wil het niet echt warm worden. Kennelijk reikt de wind uit Siberië heel ver.
Vandaag besluiten we toch erop uit te gaan. Naar Torremolinos om daar een lekker kopje koffie te drinken met een zoete versnapering. Ik loop nu al aardig zonder stok, ook buiten. De ene dag voel ik me daarbij als een robot die nog wat smeerolie nodig heeft en de andere dag gaat het een stuk beter en maak ik mezelf wijs dat niemand kan zien dat ik nog iets mankeer. Dat was ook vandaag zo.
Omdat het ondanks de zon zo koud was, liepen de meeste mensen met winterjassen en sjaals. Ikzelf droeg een dikke trui met thermo-shirt eronder. Toch zag ik ook mensen in korte broek en in zomerjurkjes.

Vakantiegangers, die  zich bij het inpakken van hun koffer mogelijk niet hebben gerealiseerd dat het hier ook koud kan zijn. In een winkel, waar Ahmad een trui kocht, vroeg een Nederlandse vrouw om een lange zomerbroek. Ze had alleen korte zomerbroeken meegenomen.
Ik vind het heel jammer dat het zulk ongewoon weer is nu voor alle mensen die hier in deze periode op vakantie zijn gekomen van hun spaarcenten. Met dit weer kan je niet zo genieten van je vakantie als bij warm weer.

Zicht op o.a. enkele besneeuwde bergtoppen van de Siera Nevada vanuit Torremolinos. Op de balkons links zag ik een dappere toerist in zijn zwembroek in de zon liggen. Ik hoop voor hem dat hij uit de wind lag.

Straks wil ik gaan beginnen met mijn allereerste schilderij. Ik zal proberen deze foto op A4 na te  schilderen.

Geen idee hoe het moet. Heb begrepen dat het mengen van kleuren het belangrijkst is. En dat je moet beginnen met de donkerste kleuren. Ik ben bang dat ik een prutser ben, een klodderaar. Ga het toch proberen. Ik doe er niemand kwaad mee en ben dan lekker bezig. Eerst maar weer even de kunst afkijken van de experts op You Tube. Opbouwende adviezen zijn welkom……

8 gedachten over “Siberische wind en zon

  1. Dapper!
    Zie ik nou dat je direct op een houten plank wilt schilderen? Dat is in de schilderswereld zoiets als een doodzonde. Eerst een ondergrond maken!
    Dan pas maak je de tekening, al of niet met behulp van meetmethoden of projectieapparatuur.
    Ongetwijfeld zal je het op jouw manier gaan doen. Good luck!

  2. Ondergrond kan ik nog doen. Om het mannetje heen dan. Moet dat dan 1 kleur zijn? ik dacht aan bruin bijvoorbeeld. En kan ik daar dan nat overheen schilderen of moet die ondergrond eerst drogen? Anders gaat dat toch de kleuren beïnvloeden?

  3. Aha! Bedankt voor deze tip, Theo. Ik zal de gesso moeten aanschaffen. Daarna zal ik het mannetje voor de derde keer moeten tekenen ?. Pfff. De aanhouder wint. Begrijp niet waarom dit niet als eerste wordt verteld in elke instructievideo.

  4. Ah dat is lief gezegd, Jeanne. Gelukkig is de tekening nog een beetje zichtbaar onder de grondlaag. Hoef ik dat alvast niet nog een keer over te doen. Ga de rest van de vlakverdeling ook tekenen, alvorens te gaan kliederen met verf. Heb er wel heel veel zin in. Een hobby is leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *