Idolen

Ik heb ze nooit zo gehad, idolen. In “mijn tijd” waren de Beatles en de Stones helemaal hot. Dat heb ik nooit gedeeld. Ik vond het vreselijk als op feestjes alleen maar platen van de Stones of Beatles werden gedraaid. Daar kon je toch helemaal niet op dansen. Behalve dan misschien het liedje Lucifer, de lange versie. Ik had het meer op de zogemaamde underground muziek En kwa zangers hield ik van de wat meer dichterlijke types, zoals Bob Dylan, Leonard Cohen en romantische liedjes als die van Cat Stevens en Cliff Richard. Lieve jongens allebei. Net als ik zijn ze beiden religieus geworden, Cliff werd christelijk en Cat Stevens bekeerde zich later tot de islam, net als ik, en is nu ook murid in de Naqhsbandi sufiweg. Hij noemt zich nu Jusuf Islam en zingt alleen nog maar liederen over Allah en de profeet. Daar vind ik overigens helemaal niets aan. Ik vond hem leuk toen hij nog zong over sad Lisa, Lisa.
Soms wordt je gevraagd wat je lievelingsboek is, of je lievelingsfilm of muziek. Bijvoorbeeld op facebook of andere sites waar mensen elkaar willen leren kennen. Ik heb daar nooit goede antwoorden op kunnen geven. Soms hoor ik muziek die mijn hart ineens raakt of ik lees een mooi boek. Maar om nu direct te zeggen dat ik helemaal gek ben op dat ene boek of die film of die en die muziek. Nee, dat kan ik helemaal niet. Dan sta ik met een mond vol tanden. Dat laatste is trouwens een leugen, want ik mis er al heel wat, vooral in het onzichtbare gedeelte van de mond, de kiezen. Ik kauw noodgedwongen nu alleen met rechts.
Maar om terug te komen op de idolen. Ik heb er nu toch Ă©Ă©n. Een acteur. Deze man heb ik nu gezien in een aantal heel uiteenlopende rollen en elke rol speelt hij fantastisch en met overtuiging. Het is een meesterlijke acteur en ik wil nu al zijn films zien. Daarnaast is het een knappe vent om te zien. Mooie ogen en een hoofd dat ik bewonder. Dat mag Ahmad gerust weten.
De man heet Javier Bardem. Hij heeft een flink aantal prijzen gewonnen voor zijn rollen. Als acteur vind ik hem dus fantastisch en op het punt van aantrekkelijk zeg ik ook: zeker wel. Maar het blijft voor mij fantasie en illusie. Want deze man is atheïst, houdt van heavy metal muziek en is getrouwd met Penelope Cruz. Allemaal redenen voor mij om te zeggen. Leuk als idool, maar meer ook niet. Maar een idool, zeker wel. Ja, hoor!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *