Idioot blij gevoel van droom

Ik droomde dat ik met een herdershond in mijn armen liep. Het dier was heel licht. Ik voelde het gewicht nauwelijks. En heel zacht en hij/zij (ik weet niet of het een reu of een teefje was, maar zeg van nu af aan voor het gemak ´hij´) rook heerlijk. Het was net als een knuffeldier, maar dan levend en ik voelde veel liefde tussen mij en de hond. Er gebeurde nog van alles in die droom, maar het belangrijkste was voor mij het dragen van die lieve hond. Dat gaf een heel fijn warm en vertrouwd gevoel. Ik bedacht me dat de hond misschien wel wilde lopen (een hond houdt toch van beweging) en zette hem neer. Maar de hond maakte me direct duidelijk dat hij weer opgetild wilde worden en dat deed ik ook.

Ik werd helemaal blij wakker met nog steeds dat warme gevoel van verbondenheid met die hond.

Kan me nog wel herinneren dat ik later in de droom in plaats van met de hond met een kat in mijn armen liep. De hond liep nu achter me en zei: ´Ze zullen ons allemaal doden´. Maar gek genoeg maakt dat laatste niet zoveel indruk op mij. Wat bij me bleef vandaag was het fijne gevoel om die hond te dragen.

Een vreemde droom, die me echter achterliet met een fijn gevoel. Zodat ik vandaag beter en meer gefocust mijn dingetjes kon doen. Gisteren was namelijk een dag van geklungel aan mijn schilderij. Ik werd wanhopig van mijn onvermogen om de straat (met name de overkant, die op de foto niet te zien is) me voor te stellen en op het canvas te krijgen. Ik kan echt niet uit mijn hoofd tekenen of schilderen. Alleen na-apen van een foto…..

Maar vandaag ging dat wat beter. Ik moet het schilderij nu snel als af gaan zien, voordat ik het helemaal ga dood schilderen. Ik heb al een nieuw canvas gekocht en een nieuw onderwerp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *