Idee voor nieuw schilderij

Dankzij een stukje dat ik las in Jeanne´s Weblog heb ik een nieuw idee voor een schilderij. Zij kwam in Joshua Tree een prachtig enorm beeldhouwwerk tegen van de Zuid Afrikaanse kunstenaar Daniel Popper. Hij heeft al heel wat beeldhouwwerken op zijn naam staan, maar geen van al die beelden doet mij zoveel als het werk dat hij neerzette in Joshua Tree.

een beeld van 9.14 meter hoog met de titel Transmission, gemaakt in 2021 (Mojave Moon Ranch in Joshua Tree)

Er zijn veel foto´s gemaakt van dit prachtige beeldhouwwerk dat eigenlijk twee paar handen heeft. Van al die foto´s vind ik deze de mooiste qua belichting. Ik hoop dat de kunstenaar mij kan vergeven dat ik zijn prachtige beeld naschilder. Je kan het ook zien als een blijk van waardering. Ik zal het schilderij niet verkopen.

Verder kijkend zie ik dat het idee voor dit beeld eigenlijk komt van Morgan Brown en dat het uitgevoerd is door Popper. Ze hebben dus samengewerkt om dit mooie beeld tot stand te brengen. Ik zie op haar site dat er nog meer mooie foto´s zijn van dit beeld. Misschien wordt het wel een serie schilderijen. Kijkend op bovengenoemde site wordt ook duidelijk dat je niet zomaar bij dit beeld kan komen (zoals Jeanne ook al opmerkte in haar stukje)

ATTENTION:  Due to the overwhelming response to our new art installation we are notifying anyone viewing this page that trespassing is NOT allowed onto the property.  Close viewing is reserved for guests of the ranch. This is private property.   Any trespassing and media obtained from illegal entry onto property will be legally resolved.  The minimum shoot fee is $20,000.  

We have constructed a turn out on Sunfair Road for the public to view and take pictures and video.  Please respect our property and the natural desert land that is being destroyed by trespassers.  Please do not make fake booking inquiries to ask us sculpture related questions.  You can email at info@themojavemoon.com.

Streng hoor. Word bijna bang om de mooie foto´s na te schilderen ?. Gelukkig staat er niets over naschilderen.

Voor andere amateurs als ik die graag schilderen met olieverf wil ik hier een tip delen hoe je restjes olieverf kan bewaren zodat deze niet verloren gaan. Heel simpel, in de diepvries.

In een plat doosje dat je kunt afsluiten.

Ik gebruik er de doosjes voor waarin de oordopjes zitten die Ahmad bestelt op Amazon om mijn gesnurk niet te hoeven horen ´s nachts. Het mooie is ook nog dat de verf in de diepvries onbeperkt houdbaar is en dat hij direct te gebruiken is als je hem uit de diepvries haalt. De verf is dan dus niet hard bevroren maar gewoon smeerbaar. Ik vind het een mirakel.

Ik zie dat mijn ijskastdeur wel een sopdoekje kan gebruiken. Wat kunnen foto´s toch wreed zijn ?.

2 gedachten over “Idee voor nieuw schilderij

  1. Grappig dat juist deze foto jou aansprak – ik zou een andere hebben gekozen. Wel met dat licht erop – dat mij dus niet lukte vanaf dat kleine stukje waarvandaan de simpele toerist even naar het beeld mag loeren.
    En idd: streng. Dat nam mij ook niet echt voor ze in. Dat je een giga dure kamer moet huren op die ranch en pas dán kun je dichterbij komen.

  2. Ben benieuwd welke jij zou kiezen. Kan je me het bestand sturen?

    Ik vond meer foto´s mooi toen ik de vele foto´s op de sites bekeek, maar ik wil beginnen met deze vanwege de uitdrukking op het gezicht van het beeld. Maar ik denk erover om er meerdere te gaan schilderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *