Hondjes

Ik praat niet meer zoveel over de hondjes die bij ons logeren, terwijl mijn kinderen zich vermaken in Toscane. Het is ook niet zo vermeldenswaardig. Eén van de hondjes, de kleinste, is al vertrokken sinds afgelopen zaterdag. Degenen die aan huis zouden oppassen op dit minihondje en een kat kwamen het hondje ophalen zodra zij terugkwamen van hun vakantie.

Het andere hondje, de bollerd, is een stuk gemakkelijker dan het kleine fragiele hondje dat nog altijd wat schrikachtig is en kwetsbaar vanwege een trauma in haar vroege jeugd. Zij was mijn ‘zorgenkindje’ en nu zij weg is valt die zorg weg. Het is ook gemakkelijker om op één hondje te passen dan op twee.

Ik noem de hondjes in dit weblog niet bij naam, omdat ik eigenlijk niet zo gek ben op hun namen. De bollerd heet Lola en het fragiele hondje heet Loulou. Ik vind de namen niet passen en heb zitten denken welke namen ik wel bij ze vind passen.

Vandaag schoten me ineens de namen binnen die ik ze zou geven, nu ik ze al jaren ken.

May I introduce:

Dit is Bobby
En dit is bambi

Maar ja, zo heten ze niet ?.

3 gedachten over “Hondjes

 1. De chihuahua van mijn overburen heet Lilo.. ook zo’n naam.
  Bobby vind ik een leuke naam. Bambi vind ik ook een beetje een tut-naam. Maar past missch wel bij het hondje.

  • Ja,ik vind bambi nogal afgezaagd. Maar ze lijkt echt op een klein hertje. De naam ‘hertje’ klinkt dan weer niet. Het is maar gefantaseer door mij. Ze zijn gewend aan de namen die ze nu hebben en daar moeten we het mee doen..

   • Ach, ik heb 1 kat die luistert naar zijn naam: Loki (niet door mij gegeven trouwens, had hij al).
    Buurpoes Lex vertoeft hier veel. Zij luitsert niet naar ‘Lex’ en ik probeerde ‘SusieQ (Baby I love you) waar ze evenmin naar luistert.
    Ik heb nog even overwogen: Annabel! het wordt niets zonder jou, Annabel! maar ik denk dat ze daar ook niet naar zal luisteren.
    Zodat ik haar nu aanspreek met ‘Frutseltje’ of ‘Babypoes’. Niet dat ze dáár naar luistert maar ik vind het wel bij haar passen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *