Hond

Op de website van stadsomroep Den Haag las ik het volgende:
“Het in huis hebben van een hond moet verboden  worden, omdat dat pure dierenmishandeling is. Dat zegt het Haagse raadslid Hasan  Küçük van de Islam Democraten in de Telegraaf. Volgens hem horen honden in de  natuur, maar niet in huis. Küçük zegt dat hondenbezit in Den Haag strafbaar  gesteld zou moeten worden”. Van zo een bericht knijp ik als moslim mijn tenen bij elkaar van plaatsvervangende schaamte. Wat wil Hasan hiermee bereiken? In ieder geval zal hij zich de haat van veel Nederlanders op de hals halen. Want staat voetbal in Nederland ongeveer op nummer 1 in volgorde van belangrijke zaken, de liefde voor een hond als huisdier staat zeker ook in de top 10 van belangrijke zaken voor veel Nederlanders.
Wat stelt het raadslid zich voor dat er met de honden moet gaan gebeuren? Een hond hoort in de natuur, zegt hij. Ja wellicht de oorspronkelijke hond, zoals die vroeger was, de wolf. Deze kan zichzelf in leven houden door middel van de jacht, maar kan de hond die men hier als huisdier houdt dat ook? Nee. Zet een hond op straat en het dier zal sterven van de honger en waarschijnlijk ook van de kou, want welke hond heeft nog een echte wintervacht? En als het dier al in leven blijft en waarschijnlijk door de straten gaat zwerven op zoek naar weggegooid voedsel, dan zal dat overlast geven.
Ik weet dat er landen zijn waar honden in groepen op straat zwerven. Vele dieren zijn ziek en schurftig en sterven snel. Af en toe gooit iemand een stuk beschimmeld brood naar de hond of een restje voedsel dat hij zelf niet meer wil eten. Regelmatig krijgt het dier een trap, omdat het in de weg loopt. Ik denk niet dat Hasan dit bedoelt met een goed leven voor de hond.
Het artikeltje dat ik las was kort en ik weet niet precies wat de motieven waren van Hasan om dit voorstel te doen als raadslid, maar zeker is dat dit een zoveelste argument zal zijn voor Nederlanders die de polarisatie zoeken om de islam weer eens af te spiegelen als dom en wreed.
Wanneer komen de moslims naar voren die een brug willen slaan naar mensen van andere geloven en overtuigingen? Wanneer lezen we eens iets waaruit blijkt dat de islam een geloof van liefde is en onderwerping aan de wil van de Almachtige? De Almachtige Schepper, die gelovigen van andere religies evengoed willen aanbidden.

Eén gedachte over “Hond

  1. Helemaal mee eens Shabnam! Worden wij niet geacht van alle schepselen van Allah te houden. En daar horen ook zeker de dieren bij. Het op straat laten zwerven van honden is zeker geen blijk van liefde! salaam, Aliya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *