hoi

Daar ben ik weer. Het is niet zo dat ik niet in staat was in mijn weblog te schrijven of een filmpje te plakken. Ik was gewoon lui. Liever lag ik languit op de bank te kijken naar een serie op Netflix. Het verraderlijke van Netflix is dat een serie automatisch verder gaat op je scherm als je niets doet, zodat het heel verleidelijk is om aflevering na aflevering te blijven kijken. Voordat je het weet ben je alweer een paar uur verder in de tijd.
Maar het was wel goed voor mijn arme armpje, dat nog wel de nodige rust moet krijgen. De fysiotherapeute heeft me aangeraden beweging af te wisselen met rust. Ik heb de rust wat laten zegevieren, omdat de elleboog nog heel gevoelig is..
Vandaag zijn er mannetjes aan het werk in mijn huis. Of zeg maar mannen, want ze zijn minstens 1.90 meter lang. Het hele huis oogt als een chaos, want ze zijn overal tegelijk aan het werk om in twee dagen CV aan te leggen.
‘Ik houd van mannen die constructieve arbeid verrichten’, zeg ik tegen Ahmad, terwijl we, gebruikmakend van een momentje dat we nog gas en water hebben aan een broodje met koffie zitten. ‘Dat zijn de mensen die onze wereld draaiende houden.’ ‘Dat klopt’, zegt Ahmad. ‘Het zijn niet de bankiers en de regenten die de wereld waarin we leven in stand houden, want zij werken met illusionair materiaal. Geld berust op fictie en wordt niet langer ondersteund door gouden staven of arbeid. Wij blijven in leven dankzij de mensen die zaaien en oogsten en bouwen. Als deze mensen het werk zouden neerleggen, zou de wereld instorten. De werkende klasse is zich niet bewust van de macht die zij eigenlijk heeft.’
Inderdaad. Als de boer het zou vertikken om zijn koeien te melken en de arbeiders in de fabriek massaal het werk zouden neerleggen, dan hadden alle rijke omes en tantes niets te eten en zouden de winkels leeg zijn. Vandaar waarschijnlijk dat ik van kinds af aan rustig word als ik mensen fysieke arbeid zie verrichten. Zij zijn mijn helden.
Momenteel zijn er drie helden aan het werk en ik zit dit berichtje te typen onder het oorverdovend lawaai van hun drilboor. Er moeten flinke gaten geboord worden. Tijdelijk is er geen water en geen gas. Ik heb net gebruik gemaakt van het laatste restje in het toiletreservoir om mijn behoefte te kunnen doen. Ik hoop dat de mannetjes het even ophouden.
Op mijn andere pc is een filmpje in de maak.
Het filmpje is inmiddels klaar.
https://youtu.be/OZ_jsHR4GjY

2 gedachten over “hoi

  1. Welkom terug! Je trouwe lezer is blij.
    Leuk hoor, je fillumpju! All in (and about ) the family. Zag ik bij het beeld van de tramdeuren nou een soort golfbeweging? Wa’s dat nou?
    Verrassend dat je nog geen C.V. hebt. Ik heb het sinds anderhalf jaar en ik ben verheugd dat ik die stap heb gezet. Geen omkijken naar en geeft veel voldoening. Wel moest ik wat vochtverdampers plaatsen vanwege de te droge lucht.
    ????????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *