het verkleinde fimpie

Hier is dan mijn tweede wanproductje. Ik heb inmiddels wel wat bijgeleerd.

  • ik moet er op letten dat mijn cameraatje filmt in MP4 formaat om problemen bij het bewerken en opslaan te vermijden
  • Ik heb gezien dat ik de audio van de film zelf (dus het geraas van de motor en wind het gebabbel van ons) helemaal kan uitzetten, Ik kies hier niet voor, omdat dit de film wat ‘doods’ maakt.
  • Maar je kan ook het volume van de audio in de film afstellen en dat heb ik tot nu toe nog niet gedaan. Het volume stond erg hoog en dat is goed te merken in mijn eerste twee wanproductjes.
  • Verder heb je de keus of je windruisreductie wilt aan of uitzetten. Nou, dat heb ik nu natuurlijk aangezet!

En dan zijn er nog heel veel dingen die ik niet begrijp. Dingen die te maken hebben met de compatibiliteit van het filmformaat met het RAMgeheugen van mijn pc. Dat schijn je te kunnen afstellen.
Enfin, er is nog genoeg onduidelijk. Met de nieuwe camera heb ik iets moois in huis gehaald, maar ook iets voor mij ingewikkelds. Spontaan en zonder zorgen filmpjes maken en bewerken zoals ik dat eerder deed met mijn oude cameraatje is er nu even niet bij.
Sorry voor het ongemak.  Hier het productje. Gelukkig is het kort,
https://youtu.be/QiC0nz7LJS0
 

4 gedachten over “het verkleinde fimpie

  1. Nou nou! Dat is al een hemelsbreed verschil! Dat belooft wat!
    Maak de clipjes niet al te kort als je wil, het onderwerp is voor jou een herbeleving -gesneden koek dus- maar voor het aandachtige publiek een nieuw blad in het boek. Geef even de tijd om de oude ogen te laten wennen????, derhalve niet korter dan 3 seconden of daaromtrent. Tenzij je dat vanuit artistiek oogpunt gewenst vindt vanzelf.
    Kleuren en beweging zijn aangenaam, ik zou zeggen: op naar de professionele overvloeiers, in- en uitzoomers, time lapses en ander ongenoegen ????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *