Hectische dagen

We bleven niet lang in Pijnacker bij mijn zoon, die ons was komen ophalen. Het vliegtuig was al wat later en we wilden nog een paar boodschappen doen. Bij thuiskomst ging ik dat direct doen op de fiets, nadat ik de banden had opgepompt, terwijl Ahmad de koffers uitpakte. De stoep voor ons huis was opgebroken en ik zag dat er kabels waren vervangen. We kregen glasvezel! ‘Glasvezel?’ Vroeg ik aan een van de hardwerkende mannen. ‘Sorry, ik niet verstaan Nederlands’. ‘Internet?’ ‘Jaja, intenet, haha’. Het werk voor de deur ging door tot een uur of 20 in de avond.

Bij terugkomst kreeg ik een adrenalinestoot toen ik zag hoe stoffig alles was. Ik ben normaal geen vervente afstoffer, maar als het stof er zo dik bovenop ligt als gisteren het geval was, dan loop ik al gauw met een natte lap alle oppervlakken te poetsen. Ook haalde ik met een schuurspons dikke klodders meeuwen- of duivenpoep van de ramen beneden. Ik wil het wel gezellig hebben voordat ik ga zitten. De tijd ging op die manier snel en voordat ik het wist mocht ik eten. We hadden een gemengde salade gemaakt in Spanje en meegenomen naar Nederland in een bak.

Vanmorgen stond ik om 3 uur op om te ontbijten. Daarbij dronk ik weer een gigaglas koffie. Dat moet ik niet meer doen. Ik kon daarna niet slapen. Stond om half acht toch maar op en ging boodschappen doen voor ons en de buurvrouw. Eerst moest ik ook de banden van mijn auto oppompen. Ik kom altijd direct in actie als er een lampje brandt. De rechterachterband heeft steevast na een paar maanden veel lucht nodig. De buurvrouw had me heel wat te vertellen. De morgen was hierdoor zo om.

Intussen had lieve Ahmad met de hogedrukspuit het terras schoongemaakt. De tuin ziet er niet gek uit. Er zijn al wat leuke planten opgekomen. Maar de aarde is zo kurkdroog dat deze gespleten is. Ik ben met Ahmad weer wat zakken tuinaarde gaan halen. Als hij die uitstrooit over de aarde en daarna flink bewatert, dan kan hij veilig de aarde daarna omspitten. Maar zou hij dat nu doen, dan zou hij door de droogte van de gebarsten oppervlakte en aan elkaar gekleefde aardkluiten de wortels van de planten kapot trekken en zo onherstelbare schade aanrichten.

Door Ahmad gezaaide wilde bloemen tussen de tijm en rozemarijn
Plantjes van vorige jaren die weer opkomen

Na dit uitje naar Hornbach was ik licht in mijn hoofd door slaapgebrek. Ik besloot even te gaan liggen met een kruik. Dat was fijn, maar van echt slapen kwam weer niks. De buurvrouw belde me ook nog even.

Morgen wil ik stoppen met de ochtendkoffie. In plaats daarvan dan maar een Engelse thee met melk. Ik zal toch wat slaap moeten krijgen.

Van de routine van Koran lezen in het Arabisch en in de vertaling is de afgelopen dagen niets gekomen. Evenals niet van meedoen met Nederland in Beweging. Het sjouwen met vier zware tassen met boodschappen moet dan maar genoeg zijn.

Straks ga ik gewoon even tv kijken. Naar NLZIet. Morgen is er weer een dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *