Geen schade gezien

Nieuwsgierig als ik ben, wil ik vandaag naar het strand rijden om te kijken hoe groot de schade is aan strand en strandhuisjes. We rijden dit keer direct naar het stille strand, waar we vorige keer vanuit het drukke gedeelte van Torremolinos naartoe gelopen zijn via de kustlijn. Ik verwacht daar een ravage aan te treffen, maar niets is minder waar. Het strand en het mini strandpaviljoen liggen er nog even netjes bij als wij de vorige keer gezien hebben. We rijden via de boulevard richting het drukkere gedeelte. Nergens problemen te zien. De weg is keurig en zandloos en alle strandpaviljoens  zijn open en zien er uit als anders. De parasols op het strand en de strandstoelen staan keurig in het gelid. Nergens stormschade te bekennen. Of ze hebben alles razendsnel hersteld of de schade viel enorm mee. Ik zie schade zoals op de foto’s in het artikel in mijn gisteren geplaatste stukje nergens terug. Beter zo, denk ik bij mezelf. Beter voor de strandtenthouders en beter voor de toeristen. Helaas is het niet zulk lekker weer. Er schijnt slechts af en toe een waterig zonnetje.
We rijden verder naar Arroyo de Miel, het gedeelte van Torremolinos waar wij ooit twee keer op vakantie gingen in de leuke en eenvoudige appartementjes in la Baranda. De ouders van de vriendin van mijn zoon willen een huisje huren in Arroyo de Miel vanaf 7 mei tot 20 mei dit jaar. Wij gaan kijken waar het door hun beoogde huis ligt. Je weet immers nooit. Zo een vakantiewoning wordt prachtig afgebeeld op internet, maar kan soms in werkelijkheid tegenvallen.
We bereiken het huis, dat vrij ver van de kust afligt aan een spoorlijn. Het is gelukkig geen drukke spoorlijn. Wij hebben destijds vaak het boemeltreintje gepakt dat je naar Malaga of Fuengerola brengt. De trein rijdt maar tot 12 uur in de nacht. Dus hinderlijk zal het niet zijn. Het zwembad van hun huisje ligt wel langs de spoorlijn, maar als de tuin achter net zo goed is afgeschermd als de voorzijde, dan hoeven zij niet bang te zijn voor inkijk.
Gezellig om de andere opa en oma van Noëlle weer hier te treffen. Zij verheugen zich ook op hun vakantie. Ik hoop dat ze mooi weer zullen hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *