Eindelijk

is het schilderijtje af. Het is het schilderijtje waar ik het minst blij mee ben tot nu toe, maar die moeten er ook zijn. Vandaag keek ik naar een schilder op YouTube, die heel levensecht schildert. Als hij gras schildert, dan schildert hij dat sprietje voor sprietje. Zijn schilderjen zijn net foto´s, zo helder en gedetailleerd. Ik kan daarvan leren. Maar ik zal nooit zo precies worden als hij. Schilderen is ook een beetje illusies wekken en een schilderij dien je van een afstandje te bekijken. Die van hem kun je bekijken met je neus er bovenop en dan zien ze er nog prachtig uit.

Dit minischilderijtje duidelijk niet. Het is bedoeld om te bekijken op vanaf een afstandje. Hoe verder weg, hoe beter. 🙂

olieverf op hardboard (15 x 20)

Het ziet er naar uit dat we mogelijk op 28 mei alsnog niet kunnen reizen. Lazen vandaag dat de Europese Commissie voorstelt om niet essentiële reizen uit te stellen tot 15 juni. Karamba!

We hebben van Transavia nog geen bericht gehad dat onze vliegreis van 28 december niet doorgaat, maar we bereiden ons voor op een teleurstelling. Dus ik zal me misschien toch onledig moeten houden met een nieuw schilderij.

5 gedachten over “Eindelijk

  1. Wat een tegenvaller als jullie niet op 28 mei kunnen vliegen ?, zal voor jullie duimen dat het wel een terug vlucht wordt!
    Hou je taai, toi toi toi

  2. Je ezeltjes lijken erop geplakt. Geen 3D dus. Maak eerst eens een studie van zo een beest, in allerlei standen. Zo werkt dat.
    Overigens zou het gedeeltelijk zomaar een onbekende Chagall kunnen zijn. ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *