Ebooks, ellendeboeken

ebooksIk beschreef het al een keer eerder. Ebooks vind ik één van de sufste uitvindingen van deze tijd. Via adobe digital editions kun je boeken en documenten in pdf downloaden in je ebook. Het verhaaltje ging daarbij dat je ebooks, in tegenstelling tot computerschermen en tablets, ook gemakkelijk in de zon zou kunnen lezen. Een vrouw bij mij op de sportschool beschreef enthousiast hoe leuk het is om een ebook te hebben.
Ik kreeg er in 2012 één op mijn verjaardag en Ahmad werd ook enthousiast en kocht er één. Daarvan hebben we nu spijt als haren op ons grijze resp. roodgeverfde hoofd. Het was vanaf het begin van deze rampzalige uitvinding al zo dat vooral oudjes zich om de tuin lieten leiden en de ebooks kochten. Je zou de letters zo lekker kunnen vergroten. Dat kan wel, hoor, maar dan passen de pagina’s niet meer in je schermpje. Dus dat schiet niet op. Telkens als ik las in de akelige grijze pagina’s van mijn ebook moest ik dat bekopen met rode, vermoeide en pijnlijke oogjes. Maar wat nog meer balen is: als ik met mijn ebook in de zon ga zitten blokkeert het ding helemaal, ook als ik er ter bescherming tegen de felle zon iets overheen leg. Ik voel me belazerd en bedonderd. Ik heb het ding tenminste nog gratis gehad van iemand die het op zijn beurt cadeau kreeg, maar Ahmad heeft voor de zijne 169 euro’s neergeteld.
Ebooks, een afrader!!!!! Koop liever een tablet, die je ook overal mee kan nemen en die daarbij nog gemakkelijker te lezen is. En daarbij veel meer opties heeft! Dan maar niet in de zon lezen! En ik ga, zolang ik geen tablet heb en bij gebrek aan een op papier gedrukte versie, gewoon lezen vanaf mijn laptop. Ik moet toch wat….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *