Dvd wordt niet herkend :-(

Na het overzetten van de database van mijn weblog op een andere server, hetgeen niet zonder slag of stoot verliep, dient zich nu een nieuwe uitdaging aan. Het puzzelen en zoeken naar digitale antwoorden kan weer beginnen.
Een nieuw probleem doet zich voor! Jippie!
Wat is het probleem? Ik heb een film samengesteld van NoĂ«lle met louter bewegende beelden in HD kwaliteit om cadeau te doen aan mijn jongste oogappel en zijn gezin. Het gevaarte beslaat maar liefst 16 gigabyte. Mijn filmbewerkingsprogramma magix video pro x6 biedt de mogelijkheid om de film op dvd te branden. Dus ik bestelde bij amazon 3 recordable dvd’s met een capaciteit van 25 gig. Vandaag wil ik ermee aan de slag. Dat lukt niet, omdat mijn laptop de dvd niet herkent en net doet of mijn schijfstation leeg is.
In Ahmads nieuwe laptop met windows 10 wordt de dvd evenmin herkend en ook niet in zijn oude acer. Op google zien we dat wij niet de enigen zijn met dit probleem. Er worden oplossingen aangereikt die wij of niet durven uitvoeren of die niet werken. Karamba! Wat nu? Ik test een beschreven dvd en cd in mijn dvd-station. De cd wordt herkend, maar de beschreven dvd evenmin. Wel doet mijn laptop zijn best het ding te lezen, maar zonder resultaat. Na een tijdje verlos ik het oververhitte dvd’tje uit haar schuiflade.
Ik blijf puzzelen en Ahmad ook. Wij zijn allebei koppig in dat soort situaties. En we hebben niet veel anders te doen. Is er toevallig een lezer van dit weblog die een oplossing kent voor dit probleem?

3 gedachten over “Dvd wordt niet herkend :-(

  1. Ken het probleem niet maar andere Theo heeft gelijk! Koop grote stick of evt external harddrive (kleintje kost near to nothing) maar stick is beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *