Dolgelukkig met verjaardagswens van mijn vader

Anja had het al aangekondigd. Er zou een verjaardagskaart van mijn vader in de bus komen, eigenhandig door hem geschreven.
Gistermiddag was het zover. De kaart lag in onze ‘buzon’ in Alhaurin de la Torre. De kaart had er wel lang over gedaan om hierheen te komen, maar daarmee had mijn vader al rekening gehouden. Hij had hem ruim voor mijn verjaardag op 22 oktober a.s. verstuurd.
Het is voor het eerst sinds heel lange tijd dat ik een handgeschreven brief heb ontvangen van mijn vader en ik ben er heel blij mee.
Hoe is dat in zijn werk gegaan? Is hijzelf op het idee gekomen om mij de kaart te sturen? Nee, hij is wel een handje geholpen door Anja, die de kaart heeft gekocht. Een heel mooie ook nog, met vrolijke zonnebloemen.

Zij gaf de kaart aan mijn vader met het idee dat hij er een verjaardagwens op zou zetten. ‘Maar wat moet ik dan schrijven?’ heeft hij haar gevraagd. Zij heeft hem geantwoord dat hij er gewoon even voor moest gaan zitten, als zij weg was. En dat heeft hij gedaan. En met zijn bijna honderdjarige hand schreef hij het volgende:

Mijn hart is verwarmd door deze lieve woorden. Ik heb direct Anja gebeld om te  vertellen dat ik de kaart ontvangen had en er zo verschrikkelijk blij mee was. Zij had hem mogen lezen van mijn vader en vond het ook een heel lieve brief. Daarna heb ik nog wat door gebabbeld met Anja, die voor mij aanvoelt als de zus die ik nooit had.
Ze vertelde me dat ze een kistje had gevonden bij mijn vader met herinneringen aan wijlen mijn lieve broer. Daarin zat onder andere de rouwadvertentie, maar ook een brief die zijn toenmalige vriendin aan mijn vader heeft geschreven na de dood van mijn broer. Mijn vader heeft haar destijds ook teruggeschreven, maar om onverklaarbare reden bevond deze brief zich ook in dat kistje en is deze brief dus nooit naar mijn broers vriendin verzonden.
Voortvarende Anja is de vriendin van mijn broer gaan zoeken op internet en heeft een neef van haar gesproken, die haar huidige adres niet weet, maar wel heeft beloofd Anja in contact te brengen met iemand die haar adres wel heeft.
Ik was vannacht zo gelukkig met dit alles, dat ik vanaf vier uur in de nacht tot het ochtendkrieken heb wakker gelegen van blijdschap.
Ik wil mijn vader een brief terug sturen, getypt opdat hij hem gemakkelijk zal kunnen lezen. En ik wil de volgende keer hem opzoeken met als gezelschap één van mijn kinderen, waarschijnlijk mijn oudste. Hopelijk zal zij daarvoor een gaatje kunnen maken in haar drukke bestaan.

5 gedachten over “Dolgelukkig met verjaardagswens van mijn vader

  1. Dank jullie. Het lijkt misschien overdreven, maar dit gebaar van hem doet mij zoveel. Het voelt als eindelijk thuis komen. Ik heb het nu ‘zwart op wit’. Hij wil me echt wel zien.

  2. Wat een geweldig mooi lieve kaart van je vader! Ben zo blij voor jou en je kinderen. Alvast een fijne verjaardag zondag (net als mijn pa die 81 wordt)
    xxxx

    • Wij werden er ook weer rustig, ondanks dat er behoorlijk wat toeristen rond liepen, maar gelukkig minder gegil van schoolkinderen dan in El Bosque. Dat is daar non stop. We zagen veel katten en dat was niet gek. Er was een grote bak kattenvoer en water gezet aan weerskanten van een laan op dat plein naast die ‘stiergevechtkoepel’. Dat plein moet je vast ook kennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *