De zesde dag

Vandaag was zij ruim twee en een half uur aan het scharrelen rondom haar eitjes. Waarschijnlijk heeft zij ook een zesde ei gelegd. Maar ook dat was weer niet te zien, omdat zij haar eitjes opnieuw heel ijverig heeft toegedekt.
Ongemerkt was ze de tuin uitgewandeld, maar toen ik haar achterna ging kon ik haar nog zien weglopen.
Ze stak de straat over en liep naar een grasveldje gelegen naast een nabijgelegen portiekwoning.
Nu begrijp ik ook naar welke waterplas zij waarschijnlijk en hopelijk haar kroost zal toeleiden: het water dat gelegen is achter deze portiekwoning.
Even later zag ik dat een vrouw op een balcon haar brood aan het voeren was. Samen met een duif was zij daar gretig van aan het eten. De lieve schat.
Ze is daarna niet meer teruggekeerd. Dus het is nog geen broedtijd. Morgen nog een eitje?

9 gedachten over “De zesde dag

 1. Wat leuk dat je weet waar ze vandaan komt.
  Dat wordt straks trouwens wel een erg lange, angstige wandeling met een sliert pulletjes in haar kielzog…

  • Leuk dat je zo meeleeft. Ik ben er ook helemaal vol van! Ik vind het ook heel wonderlijk. De vijver is op zich niet zo ver, achter die portiekwoning. Maar ik maak me ook wel zorgen over dat stuk weg dat ze steeds moet oversteken en “straks” hopelijk met een rij kleintjes in haar kielzog. Ze liep zo rustig over de weg te kuieren vanmorgen. Er kwam net een (politie)auto aanrijden, die ik “autoritair” maande tot rustig rijden om mijn schat te beschermen;-). Deze auto reed al vrij rustig en was waarschijnlijk aan het spieden naar menselijk “ongedierte”. Maar vaak gaan er ook best wel auto’s onbeheerst hard. Ik hoop maar dat alles goed blijft gaan.

 2. En? is er al een zevende eitje?
  Wat ik geloof ik nog vergat: je zou nu vast drinkwater voor haar kunnen neerzetten.
  Dan weet ze vast dat ze daar tzt op kan vertrouwen.

  • De eitjes zijn niet allemaal te zien, maar één eitje stak vandaag uit en dat zag er vers en nog schoon uit. Het moeten er nu 7 zijn, als ze niet de afgelopen dagen onverrichterzake is heengegaan (wat ik niet geloof!). Straks volgt verslag van vandaag. Morgen zal ik een bakje water voor haar klaarzetten en alvast wat voer. Vandaag heb ik 5 kilo eendenvoer gekocht bij een molen in Wateringen. De man verkoopt van ales, tot en met kakelverse scharreleiereren (voor onszelf).

  • Dat kun je wel zeggen! je kunt de klok op haar gelijk zetten en ook haar dagelijkse route lijkt steeds dezelfde te zijn. Momenteel zit ze weer op haar nest. Het lijkt alsof ze wat dieper op de eitjes zit. Zou ze al gaan broeden? (maar het zijn waarschijnlijk 8 etjes en ik heb ook gehoord dat het meestal een oneven aantal is, dus dat zou dit weer tegenspreken) Ik heb alvast een bakje water klaargezet en het eten zet ik over een klein uurtje neer. Anders komen de duiven het wegpikken. Spannend en verheugend is het allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *