De eieren zijn helemaal niet gestolen

Ik schaam me diep voor de beschuldiging die ik deed. Het blijkt gelukkig niet te kloppen. Ik heb acuut het filmpje op YouTube op de verborgen stand gezet en er bovendien bij gezet als opmerking dat onze inschatting van de situatie niet klopte.

Vanmorgen zei ik nog tegen Ahmad: ‘Misschien zijn de eieren helemaal niet weg. Ik kan me niet voorstellen dat een zwaan blijft broeden op een leeg nest. Misschien waren de eieren alleen maar afgedekt, zoals de eend bij ons in de tuin vroeger dat ook deed’. Maar Ahmad vond het vreemd dat het pa zwaan niet meer zo de wacht hield bij het nest, terwijl hij eerder midden op het pad stond en niemand makkelijk liet passeren.

Vandaag wandelden we ons rondje door de Uithof en zagen we met eigen ogen dat er weldegelijk nog eieren in het nest waren. Het was er zelfs nu één meer. Er lagen vijf eieren!

Moeder was zich aan het wassen en draaide vervolgens de eieren om en ging er weer op zitten broeden, terwijl vader heel druk bezig was met meer nestmateriaal te plukken van de omliggende waterplanten en deze naast het nest op het water te gooien, waarschijnlijk om ze daarna op het nest te kunnen verspreiden.

2 gedachten over “De eieren zijn helemaal niet gestolen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *