Dag 27, gepiep in de eitjes

Mijn (klein)kinderen zijn nog hier en we zitten te eten, als we vanuit het raam moeder eend veel zien bewegen op haar nest. Sorry, jongens, ik moet ven kijken. Ik kijk naar de scharrelende mamma en ik hoor gepiep!
Ze gaat even een beetje van haar eieren en dan zie ik dat enkele kuikens al gaatjes hebben gepikt in het ei. Ze willen eruit en ze piepen. Maar mamma eend vindt kennelijk nog niet dat het zover is, want zij gaat weer beschermend zitten, maar nu niet zo “plat aangedrukt”.
Alsof zij de eitjes wel wil warm houden, maar ook een beetje luchtig wil houden. Mischien wacht zij expres met de kuikens eruit te laten. Tot hun broertjes en zusjes allemaal zo ver zijn.
O wonder der natuur. Zo mooi op tijd is zij en zo zelfverzekerd van wat ze moet doen.
We hebben het idee dat ze vannacht ertussenuit wil knijpen met haar kleintjes. Wij willen de uittocht niet missen! Dus dat wordt een nachtje waken. Ik heb het er voor over.

3 gedachten over “Dag 27, gepiep in de eitjes

  1. wat een mooi bericht! en wat een goed nieuws dat in elk geval een aantal pulletjes zullen uitkomen.
    ik zag vandaag in de sloot een eend met 1(!) jonkie. ook dat kan gebeuren.
    ik zou bijna zeggen: bel me wakker als het zover is maar hou het maar bij een weblogbericht 🙂
    toitoitoi voor jullie allemaal!

  2. Zóóóó, bijna bellen. Dat wil heel wat zeggen! Voor iemand als jij die net als ik niet van bellen houd (ik heb nu 1200 belminuten gespaard, zo weinig bel ik).
    De eend zit nu op haar eitjes en op zijn minst één of meer kuikens, want ik zag al een lege dop. Er klinkt gepiep. Maar er zijn ook nog dichte eieren. Ahmad verwacht niet dat ze vannacht zullen weggaan en is net naar boven. Ik weet het niet zo net. Ik gok op de uittocht morgen bij het krieken van de dag. Maar zeker weet ik dat niet. Ik ga dus wel naar bed, maar zal regelmatig gaan kijken. Hopelijk zijn ze ons niet te snel af. Ik ben er niet gerust op! Moeilijke timing op dit uur. Ik ben niet gewend meer wakker te blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *