Covid heeft toegeslagen in mijn familie ?

En dat is gebeurd in het gezin van mijn jongste zoon. Mijn schoondochter is positief getest op corona. Het gekke is dat zij twee inentingen heeft gehad en mijn zoon niet. Zij heeft het dus en mijn zoon (die zich ook heeft laten testen) heeft het niet. En ook haar oudste dochter (5 jaar) bleek het niet te hebben.

Gelukkig is mijn schoondochter er niet heel erg ziek van. Ze is wel erg moe en heeft een naar droog hoestje. Nog vervelender is dat zij niets meer ruikt en proeft. Zelfs als ze haar neus in een pak koffiebonen steekt ruikt zij niets en een lepel honing proeft zij niet als zijnde zoet.

Ik vind die symptomen van het ruiken en proeven misschien wel het griezeligst. Het schijnt in ongeveer driekwart van de gevallen na een dag of 10 over te gaan, maar in een kwart van de gevallen langer te duren voordat het overgaat. Sommigen krijgen hun reukvermogen helemaal niet meer terug ?.

Ik hoop dat ze snel herstelt en hoort bij degenen die hun reuk en smaak wel terugkrijgen. Thuis werken deed ze al de laatste twee jaar. Mogelijk is ze besmet op de prijsuitreiking van mijn zoon. Of tijdens het ophalen van haar dochter op school.

Ik trek er de volgende les uit. Ook met twee inentingen is het verstandig jezelf goed te beschermen en afstand te houden in binnenruimtes. Daarom vind ik het een rare regel in Nederland dat men bij gelegenheden waar men toegang heeft met een QR code geen mondkapje hoeft te dragen ?.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *