Corona komt dichterbij

Tot op heden had ik nog geen enkel covid geval in mijn omgeving. Dat verbaasde me wel. Niet dat ik zoveel mensen ken, maar in de omgeving van mijn familie en kennissen was er tot vandaag niet één geval bekend.

Maar dat is nu veranderd. Er is een kindje in de klas van mijn kleindochter besmet met het virus. Dat betekent dat mijn kleindochter nu in quarantaine moet en haar baby-zusje en haar ouders, die beiden thuis werken, ook.

Ik vind het sneu voor mijn kinderen, die nu nog meer druk ervaren dan ze al hadden sinds maart 2020. En ik besef dat het nog steeds echt menens is met dat virus, dat nu kennelijk vooral jonge kinderen uitzoekt om zich te verspreiden.

Gelukkig heb ik mijn kinderen al meer dan een week niet gezien en is er geen kans dat ik het zelf heb opgelopen. Ik kan dus doorgaan met boodschappen halen voor mezelf en de buurvouw. En misschien ook wel voor mijn kinderen nu en deze dan deponeren voor hun deur. Vandaag blijf ik de rest van de dag binnen.

2 gedachten over “Corona komt dichterbij

  1. Ik weet niet of het waar is dat “dat virus, dat nu kennelijk vooral jonge kinderen uitzoekt om zich te verspreiden”.
    Mij indruk is dat we eerst dachten dat jonge kinderen het *niet* of amper konden krijgen en dat zich nu een aantal gevallen voordoen waarbij dat wel gebeurt. Dat is opvallend (nl onverwacht) en daarom wordt het vermeld.
    Niet omdat het virus nu ‘vooral jonge kinderen treft’.
    Maar missch heb jij andere informatie?

  2. Nee joh, die heb ik niet. Maar omdat ze nu de scholen weer geopend hebben en vooral de lagere scholen met complete klassen, is het logisch dat het virus in die situatie meer kans heeft om zich te verspreiden. Zoveel kindjes in een afgesloten ruimte gedurende meer dan een uur. Afstand houden is er natuurlijk ook niet bij met die kleintjes. Maar overal moet je, denk ik, oppassen en afstand houden. Hoopgevend is wel dat het vaccineren lijkt te helpen tegen de verspreiding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *