Blij met 10 minuten in de Action

Ik ben niet iemand die van inkopen doen overdreven blij wordt. Ik zie het meer als een noodzakelijk iets dat af en toe moet gebeuren en ik ben gewend me te beperken tot wat echt nodig is.

Maar vandaag merkte ik dat ik een heel euforisch gevoel had na een snelle tocht door de Action. Ik wist dat ik maar 10 minuten had en daarom vertrok ik op turbo snelheid met mijn ontsmette winkelwagen de winkelpaden in. Heerlijk kriskras door de lege paden. Ik had al een lijstje gemaakt en wist ook ongeveer waar alles te vinden zou zijn. En wat me nog blijer maakte was dat alles wat ik van plan was aan te schaffen er ook was. De schappen waren goed gevuld.

Het feit dat je vrijwel in je eentje door zo een normaal gesproken drukke winkel mag rennen geeft een VIP-gevoel. Ik griste ook nog uit een schap drie kleine tuinkaboutertjes weg, die er tot mijn verrassing ook waren. Ik vind die kleintjes erg leuk voor mijn tuin.

‘Ik ben klaar!’, riep ik na 5 minuten. ‘Dat is snel,’ vonden de medewerkers van de Action. Blij ging ik ervandoor met (op de kabouters na) noodzakelijke spullen, waarop ik al een tijd had gewacht.

Even later vertelde ik aan mijn buurvrouw, voor wie ik de boodschappen haal, over mijn tocht naar de Action en ik vermeldde ook de kabouters. ‘O, als je weer gaat, wil je dan voor mij ook een paar van die kabouters kopen?’ vroeg de lieverd. Zij vindt ze ook zo leuk.

Tja, ik denk dat ik niet zo snel weer naar de Action zal gaan. En ik weet dat veel producten die je aantreft in de Action daar tijdelijk zijn. Dus ik heb mijn plan nu klaar liggen in een zakje. Morgen breng ik haar mijn drie kabouters met het bonnetje (ze wil alles zelf betalen en daarin laat ik haar in haar waarde). Ik zeg gewoon dat ik voor mezelf nog wel andere kabouters koop. Ik vind tuikaboutertjes leuk, maar ook weer niet zo leuk dat ik ze niet kan missen.

En daar word ik nog een keer blij van. Dat ik zonder het te weten een impulsieve aankoop deed, waarmee ik nu een ander kan blij maken. Iemand die nu al bijna twee jaar de hele dag alleen maar in huis is. Zij kan veel meer dan ik genieten van die kaboutertjes.

Ikzelf ben al dik tevreden met mijn nieuwe canvas, een fles terpentijn en een mooi schort. Om maar niet te spreken van een glazen pot voor mijn nieuwe orchidee en nog wat andere noodzakelijkheden. Soms maken spullen gelukkig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *