Briefje aan de bewoners van deze straat

Toen ik voor het eerst ons doodlopende straatje inreed, zag ik een bord oplichten aan de rechterkant van de weg. ┬┤Unisex┬┤ stond er in grote letters. Goh, dacht ik, een sexshop in onze straat.

Maar dat was niet zo. Het was een kapper, die zowel mannen als vrouwen knipte. Ahmad liet daar in het begin van onze tijd hier zijn haar een paar keer knippen, maar hij was niet tevreden over het resultaat. Wel was hij in die paar knipbeurten een stuk wijzer geworden omtrent alle nieuwtjes over de bewoners van onze straat. Soort roddelpers oftewel ┬┤cotilleo┬┤.

De meeste bewoners wonen hier hun hele leven en je ziet bijvoorbeeld een opa en oma, die tegenover hun kinderen wonen. Het is een gezellige boel. In de zomer zit iedereen voor zijn woning af te koelen, zodra de zon onder is, en er wordt druk gekletst door de bewoners met elkaar. Ik heb nog nooit een ruzie meegemaakt hier in deze straat. Integendeel hoor je mensen lachten met elkaar en je ziet ze elkaar helpen met klusjes. Dat is leuk om te zien en geeft een goede en vertrouwde sfeer.

Vandaag zagen we voor de deur van de kapper een groot papier hangen met een tekst, die gericht was aan de hondenbezitters in deze straat.

De Nederlandse vertaling van deze tekst is als volgt:

┬┤Alsjeblieft┬┤, wil degene die een hond bezit respect tonen voor zijn buren en de poep van zijn hond oprapen. En zo niet, dat hij de hond dan een pamper aan doet. De straat is van ons allemaal en we moeten deze schoon houden en het moet niet zo zijn dat het hier vies ruikt en dat we in de ┬┤poep┬┤ trappen. Loli, huis nr 6.

Waar ik vooral om moest lachen was het Spaanse woord voor pamper/luier, ┬┤dodoti┬┤. Ik vind het zo mooi klinken. Toen ik met Ahmad in de auto zat, herhaalde ik het woord steeds ┬┤Dodoti, dodoti.┬┤ Het klinkt me zo melodieus in de oren en ik vind het echt een woord dat goed weergeeft waar het voor staat. Dodoti, dodoti, haha, ach, zo lief klinkt dat ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *